Coronation Sleeveless Pullover

Mano Kalėdinė dovana, numegzta dar vasaros gale. Ką aš bepropaguočiau, toks išankstinis mezgimas – ne visai mano stichija, švelniai tariant. Ir dovana, numegzta Kalėdoms vasarą, atrodo kaip nekalėdinė, buvau jau besusigundanti padovanoti šią liemenę Jurgiui rugsėjo pirmosios proga, bet vaikai trys, liemenė iki rugsėjo 1 d. numegzta tik viena, tai susilaikiau nuo tokios nelygybės ir padėjau ją po eglute.

Coronations Sleeveless Pullover

Susigundžiau šiuo modeliu pamačiusi tik neseniai išėjusią Susan Crawford knygelę (pavadinimas mažybinis dėl apimties, ne dėl turinio, jokiu būdu!) „Coronation Knits”, skirtą karalienės Elžbietos II deimantiniam karūnacijos jubiliejui. Autorė – garsi vintažinės mados specialistė, išleidusi ta tema įspūdingus leidinius, šioje knygoje apžvelgia laikotarpį nuo karalienės valdymo pradžios 1953 m. Be straipsnio, skirto to laikotarpio madai ir autentiškų nuotraukų, knygą sudaro šiuolaikiniai modeliai su vintažo atspalviu. Spalvos britiškos: raudona, balta, mėlyna.

Gavau šią knygelę man gana neįprastu būdu – laimėjau dalybose. Loterijose paprastai nedalyvauju, o jei ir dalyvauju, nebaisiai sėkmingai. Bet šitos knygos taip užsinorėjau dėl jos kultūrinio konteksto, kad nusprendžiau padalyvauti keliose dalybose išleidimo proga, o paskui nusipirkti. Nebepirkau…

Coronations Sleeveless Pullover

Ši karūnom puošta liemenė man patiko labiausiai iš visų modelių, estiška vilna tiko ir nešiojimo poreikiams, ir spalvotiems raštams megzti, ir savo spalvomis. Karūnuotiną asmenį radom vietoj. O Hana pridėjo V. Mačernio eilėraščio stulpelį:

Todėl (nors neturėjai tu namų, kai saulė leidos,
Nei sosto, nei tarnų karališkam dvare)
Iš tavo liūdno ir pailgo veido
AŠ PAŽINAU KARALIŲ TAVYJE.

Coronations Sleeveless Pullover

Liemenės modelis – „Coronation Sleeveless Pullover”, siūlai – Aade Long 8/2.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00