Megzti nėriniai

Nauja Jurgos M. lininė suknelė – ne tik nepaprastai graži, bet labai unikali, megzta mums ne visai įprastu kiauraraščiu, būdingu Šetlando saloms. Ir modelis iš ten:)

lininė suknelė

Sharon Miller savo knygoje „Heirloom Knitting” apie Šetlando kiauraraščius išskiria šiuos du skirtingus mezgimo būdus. Vienas, mums įprastas, kai raštas mezgamas tik gerojoje pusėje, o išvirkčiojoje laukia poilsis išvirkščiomis (ar gerom, jei reikalauja raštas) akimis, vadinamas kiauraraščių mezgimu (lace knitting). Kitas, būdingas Šetlando saloms, yra vadinamas megztais nėriniais (knitted lace), kai raštas mezgamas ir gerojoje, ir išvirkščiojoje pusėje. Kas mezga kiauraraščiais, žino, jog svarbiausias dalykas yra tiksliai išmegzti suėmimus (jie svyra ir į dešinę, ir į kairę), nes jie kartu su skylėtais uždėjimais ir sukuria kiauraraštį. O kas mezgė kiauraraščius, kurie mezgami kiekvienoje eilėje, žino, koks aukštasis pilotažas yra nuolat manipuliuoti taip suėmimais, ypač išvirkščiojoje pusėje. Būtent toks šokis su kardais virbalais čia ir demonstruojamas. Ar reikia pridurti, kad iš viengubo lino?

lininė suknelė, būsima

Bet rezultatas tų megztų nėrinių yra tikrai stulbinantis ir tikrai vertas viso įdėto darbo.

lininė suknelė, būsima

Jurgos Motiejūnienės megzta suknelė, modelis – „Project 8 – Christening Robe Apron„, siūlai – 4 gijų linas.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00