Holl

Mano pats mylimiausias pavasarinis megztukas:

Holl

Atkreipiau dėmesį į šį modelį tik Jurgos dėka. Žavingoje nuotraukoje žemiau sunku atitraukti akis nuo mažosios Lukrecijos, bet reikia žiūrėti ne į pagrindinę heroję, o į ją prilaikančias rankas (taip, tos pačios numezgė šią rausvą „Little Sister’s Dress” iš Baby Merino 26, bet dabar kalba ne apie šį mezginį), tiksliau, pilkas rankoves (atpažįstat tą patį modelį iš pirmos nuotraukos?). Jurga savo megztuko nerodo dėl priežasčių, kurios jai atrodo minusas, kitoms moterims – siekiamybė (ir brangiai kainuojanti ;)), bet visi mes dažniausiai nevertinam to, ką turim… Seniai tą modelį turėjau bibliotekoje, bet gana ilgokai laukiau to momento: „O!”. Sulaukusi apsisukau greitai:)

Holl - rankovė

Modelis sukurtas australų dizainerės Kirsten Johnstone, kuri pati būdama architekte, dažnai būtent architektūroje semiasi įkvėpimo savo mezginių modeliams. „Holl” šaknys –  amerikiečio architekto Steven Holl „Horizontaliame dangoraižyje„. Mezginys mane sužavėjo aiškiomis švariomis linijomis ir šiuolaikišku siluetu. Kaip tik turėjau atsidėjus pakuotę „Rowan Scottish tweed 4-ply„, ieškojau šiems siūlams tobulo modelio. Ir siūlai, ir modelis kurį laiką pas mane pagulėjo be jokio dėmesio, kol staiga vieną gražią dieną viskas sulipo kaip užbaigta dėlionė. Bėda tik, kad primiršau, jog pakuotėje ne įprastas puskilogramis, o 250g, megztiniui… hm, hm… mažoka. Rankoves ir apačią teko pridurti tuo pačiu siūlu, tik jau kitos spalvos. Bet kas nežino, giria, kad geras mano sumanymas. Tarkim.

Holl

Židronės variantas – artimiausias originalui: vienos spalvos tvidas (Rowan „Silky Tweed”) ir tas pats idealiai atitinka originalo siūlą (Brooklyn Tweed Shelter), mano gi tvidas plonesnis, teko pridėti plonytę panašios spalvos vilnelę, kad per ploname trikotaže neprapultų išraiškingos horizontalios išvirkščių akių juostos.

Holl

Visų trijų modelių siūlai – pacituosiu Virginiją – iš skyrelio „Kas pirmas prie langelio”. Paaiškinu tiems,  kas pamiršo tarybinių laikų eiles ir jų filosofiją „kas pirmas, tas ir laimi”. Kai kurie siūlai yra pastovioje kolekcijoje, baigiasi – vėl atsiranda. Bet atsiranda ir įvairių akcijinių „praskrendančių paukščių”, jų kiekis ribotas, tai ir džiaugiasi jais tie, kas pirmi atkreipia dėmesį. Visai tiksliai, toks tik Jurgos megztinis, bet jo taip mažai matosi, kad ir širdies neskauda. Mano megztinio pasibaigusi tik žalia spalva, tą nesunku suprasti iš pilkų rankovių. Pilkas Rowan Scottish tweed 4-ply dar laukia savo gerbėjų lentynoje. Tas pats ir su Židronės „Holl”, pasibaigusi tik spalva, kitos Rowan Silky Tweed spalvos taip ir gundo imtis vieno ar kito populiaraus dizainerio ir jo komandos Brooklyn Tweed modelių iš Brooklyn Tweed Shelter, kas suskaičiuos, kiek europiečiu keitė jį tuo pačiu Rowan Silky Tweed

Holl

Megztinių modelis – „Holl”, Jurgos Lazauskienės megztukas megztas iš BC Garn „Lucca”, Židronės Stankevičienės – iš Rowan Silky Tweed 761,  manojo siūlai – Rowan Scottish tweed 4-ply 22, 007. Nuotraukos autorių.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00