Orų suknelė

Gal kas pamena vaikystėje geografijos pamokas, kai reikėdavo specialiame sąsiuvinuke žymėti orus? Kasryt, tuo pačiu (baisiai keistu – ankstų rytą!) metu. Mano laikais nebuvo visagalio interneto, kuris padėtų greitai ir neskausmingai atlikti šią užduotį tiek į priekį, tiek atgal, tekdavo prašyti anksčiau atsikeliančių tėvų, kaulyti klasiokų ar tiesiog užsiimti kūryba, tikintis, kad pataikysi arba praplauksi.

Dizainerė Lea Redmond pažiūrėjo į šią nuobodžią užduotį kitu kampu ir rezultatas – vietoj makulatūrai skirtos lentelės nuostabus šalikas, primenantis to laiko (mezgimo) orus. Idėja labai paprasta – imi 4 skirtingo dangaus spalvas (balta, žydra, mėlyna ir pilka), tuos 4 kamuoliukus padalini per pusę (čia jau priklauso nuo oro;)). Mezgi iš 2 kartu sudėtų siūlų, o sudedi tuos siūlus, koks šiandien yra oras: balta su žydru, jei giedrame danguje plaukia balti debesėliai, balta su pilku, jei sninga ar rūkas ir t.t.

Orų suknelė

Jurga, pasinaudojusi šia koncepcija, numezgė ne šaliką, o vasarinę suknutę dukrai. Vasarai, žinoma, iš lino, du siūlus kartu sudėjus.

Orų suknelė

Suknutė megzta nuo viršaus, tai priekis ir nugara – sausio ir vasario dangus, nuo pažastų žemyn – kovas ir balandis. Kasdien tik po dvi eilutes, sudėjus tos dienos spalvas. Bijot imtis stambaus daikto lygiom akim, kad pabos megzti? Šiuo atveju sunku buvo sulaukti kitos dienos… Žinoma, toks mezgimas trunka kurį laiką, bet jei laiku pradedi vasarinę suknelę (sausį!!!), tai net po 2 eilutes megzdamas turi pirmoms šiltoms dienoms.

Orų suknelė

Kaip vis tik mezgimas keičia požiūrį į gyvenimą! Aš prisimenu šiuos mėnesius kaip trumpą šaltą žiemą ir labai ilgą ir šaltą pavasarį, o pažiūrėkit į suknelę – koks vaiskus ir šviesus dangus buvo daugumą dienų! O gal ne mezgimas – tiesiog pažiūrėjimas kitu kampu?…

Orų suknelė

Jurgos P.R. megzta suknelė dukrai ir nuotraukos, modelis – „Summer Happy Fun Dress„, siūlai – 4 gijų linas.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00