Kaziuko mugė

Jau kelintus metus iš eilės einu į Kaziuką rimtai nusiteikusi ir du asmenys viename – ieškau įdomybių ir retenybių tiek sau, tiek parduotuvei. Parduotuvės „grobis” pirmame puslapyje, mano didžiausi pasiekiekimai ant stalo ir šaldytuve. Na, ir dar šiek tiek į siūlų skyrelį. Nes jokioj mugėj, jokioj parduotuvėj pro šitą gerą nepraeisiu ir jei siūlas naujas, nematytas… Šis siūlas nenaujas, matytas jau praeitais metais – latviška augalais dažyta vilna. Taip gražiai tos sruogelės įrištos špagatu su kartoninėm etiketėm, pintam krepšy sudėtos, visos sruogos gražios, bet kai jų daug – visai širdis apsąla. Na tai ir nusipirkau krūvelę, kad gražiai kartu atrodytų.

Latviška vilna

Sudėjus su praeitų metų pirkiniu iš ten pat, viskas atrodo va taip. Tokio vaizdo būt neturėjo, tos praeitų metų sruogos jau seniai turėjo būti išsuktos ir paverstos pirštinėm, vieną modelį jau iškart nusipirkus suradau. Bet planai eina sau, gyvenimas sau. Šiemet nepirkt iš principo, kad dar nesunaudojau turimų, negalėjau, nes viena, neturiu tokio principo, o antra, kai pradėsiu ir į galvą šaus kokia grandiozinė idėja ar modeliai pasipils kaip iš gausybės rago, tai kur aš tokių siūlų gausiu? Nevaikščioja sau latviai kiekvieną sekmadienį po Gedimino prospektą ir nestovyniuoja Tymo kvartale su krepšeliais gražiausiai dažytos vilnos.

Latviška vilna

Vis dėlto truputį nepatogu pasidarė ir parsinešus greit greit išsisukau reikiamas sruogas ir pradėjau pirštines:

Pavasaris miške

Prie originalaus suomiško modelio pridėjau kraštelį, kuris labai dažnai naudojamas latviškose pirštinėse – mano reveransas siūlų kilmei. Tas kraštelis priminė man medžio šakas, tai ir prie dizaino lipo.

Pavasaris miške

Pirmoji pora turėjo būti pavasariška, antra, apačioje – rudeniška. Nieko abi nesiskiria. Naudojau tik šiuos siūlus, su niekuo nemaišydama ir nieko nepridėdama. Buvau labai nustebusi, kai spalvos, taip limpančios viena prie kitos pintam krepšelyje ar ant mano pledo, taip sunkiai derinasi mezginy. Man toks grynakraujis produktas kiek per tvarkingas, kiek per prėskas? Kitoms poroms pridėsiu „nuo savęs”, o šios bus puiki kalėdinė dovana, žinau bent porą žmonių, mylinčių tokias ramias gamtines spalvas. Na, praeitų metų pirštinių planas metus pavėlavo, užtat šiųmetinis, pagal kurį, kalėdines dovanas turiu pradėti liepos mėnesį, gerokai viršijo pats save :).

Kuo jus pradžiugino šių metų Kaziukas?

miškais ateina ruduo

Pirmųjų pirštinių modelis: Spring Spirit Mittens, antrųjų – Trees Mitten Kit.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00