Mezginiai naujagimiui

Kai į pasaulį turi ateiti naujas žmogus, ką daro visos normalios (tos, kurios ką nors daro, ne tik plepa) giminės moterys ir draugės? Ima virbalus ir pačius minkščiausius siūlus, kad tik gimęs žmogutis būtų įsuptas į meilę, šilumą ir pačias geriausias medžiagas, kokias tik gali pasiūlyti mūsų žemė. Jau kuris laiką nebemezgu nei giminės, nei draugų naujagimiams dėl laiko stokos, o kirbančius sąžinės priekaištus nuraminu žinodama, kad prie kiekvieno kūdikėlio tikrai išsirikiuoja ordos tetų, mamų, draugių ir močiučių su virbalais. Ir štai atsirado mano kelyje jauna mama, ieškanti, kas galėtų numegzti kojinytes jos naujagimiui!

Į  kraitelį

Iš pradžių visai mielai pasisiūliau, paskui išsigandau, kad nebežinau, kokio dydžio tie naujagimiai yra…

Į  kraitelį

Kojinytes mezgiau pagal N.Bush modelį „Child’s French Sock” iš knygos „Knitting Vintage Socks„. Originale modelis skirtas 1,5-2 metų vaikui ir aului uždedama…66 akys! Seni mezginiai, greičiausiai, buvo mezgami iš labai plono siūlo, dabartyje, mezgant iš tradicinio 4 gijų kojininių siūlų, gaunam puikias… suaugusiškas kojines. Priekinis rašto motyvas originaliose kojinėse pasikartoja 3 kartus, aš sumažinau iki 1, kad tiktų, kaip aš įsivaizduoju, naujagimiui. Vienintelį dalyką, kurį gerai žinau, tai, kad naujagimiai ir jau nebe naujagimiai labai spardosi ir inirtingai siekia visą tą mamų užmaukšlintą ant kojų gėrį kuo greičiau nusilupti, tai pradžiai padariau kojines iki kelių, kad apsunkinčiau jiems užduotį.

Child's French sock

Maži daikčiukai įtraukia. Ėmiau mąstyti, ką prie kojinyčių, pradėjau megzti liemenę, išsigandau dėl dydžio, tai pasirinkau labilią tuo atžvilgiu „Little sister’s Dress„. Ji iš pradžių būna suknytė, paskui, vaikui augant, tampa tunika, dar vėliau – liemene. Pats tas, ko man, Nežiniukui, reikėjo:).

Little sisters dress

O prie suknytės reikia batelių? „One Hour Baby Booties” skamba optimistiškai, tiesa? O tiesa ta, kad nereikia jiems nė valandos, maximum pusvalandžio, nes batukai naujagimiui, o siūlai – laabai stori.

One Hour Baby Booties{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00