Noro švarkelis

Taip jau sutapo, kad abi su Žydre nusižiūrėjom tą patį modelį iš Noro Kureyon. Tik ji nusimezgė pirmoji ir žandikaulis man atvipo, kai pamačiau jo nuotrauką „Ravelry“ – toks idealiai simetriškas! Man patinka keisti Noro perėjimai, bet toks virtuoziškumas siekiant tobulai vienodų priekio pusių ir abiejų rankovių pribloškė. Pirma mintis pamačius nuotrauką buvo: „Negali taip būti! Jis netikras!“ Bet, pasirodė, tikras – pati mačiau.

Noro švarkelis

Aš gi (apačioje :)) nieko netaikiau, tai nieko vienodo ir neišėjo…

Noro švarkelis

Bet keli dalykai mūsų mezginius vis tik sieja.

1. Siūlai.
 
Noro švarkelis

Originale švarkelis buvo mėlynas, bet konkreti spalva jau išimta iš dabartinės kolekcijos, tai abi pasirinkom artimiausią pakaitalą Noro Kureyon 52. Tik Žydrė apdairiai pasiėmė 12 kamuoliukų, o aš, naivi laukų gėlelė, sugalvojau, kad man užteks ir 8 likusių tuo metu, kai jau susiruošiau megzti. Kur gi ne! Visa laimė, 2 kamuoliukai net taip tobulai viską suderinus Žydrei atliko – jie ir išgelbėjo mano projektą. Iš tiesų, tai buvau išsigandus, jog neužteks nei tų dešimties, todėl pabaigoje jau kai kur (kur atitiko spalva) įkomponavau savo dažytos vilnos. Būtų užtekę, bet nebeardžiau, o iš sutaupyto ~ 1 kamuoliuko pagaminau dar kai ką – rytoj papasakosiu.

2. Modelis

Noro švarkelis

Išeities taškas – Boxy Jacket, bet, kaip beveik visuomet, mane į lankas nunešė. Apatinę švarkelio dalį mezgiau ne lygiuoju mezgimu, o stulpeliu: pradžioje 5geros, 2 blogos, paskui iš 2 blogų padariau 1 – norėjau taip suformuoti truputį į apačią platėjantį siluetą. Nesuformavau. Stulpeliu mezgiau ir rankoves, ir kaklą. Bet rimčiausias pakeitimas – rankovės. Labai rūpėjo man išbandyti E.Zimmermann sugalvotą konstrukciją, pavadintą pusbroliu Nalgaru. Toje vietoje, kur atidėjęs ~10 akių pažastims ir sujungęs megztinio apatinę dalį su rankovėm, pradėtum nuiminėti 4 taškuose po 2 akis tipiškom reglano rankovėms, ji ne nuiminėja, o tiek pat (8 akys kas antrą eilę) pridėdinėja. Taip lyg toks  atvirkštinis reglanas. Iš čia ir konstrukcijos pavadinimas, tiesiog RAGLAN perskaitai iš kito galo.

Noro švarkelis

3. Garsioji Sinagogos tvora.

Noro švarkelis{jcomments on}

1 komentaras apie “Noro švarkelis”

  1. Atgalinis pranešimas: Pledų trio – mezgimo zona

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00