Riešinių kursai

Praeitą šeštadienį tuo pačiu metu riešinių mezgimo kursai vyko „Mezgimo zonoje“ (nieko nauja :)) ir… Saporo mieste Japonijoje. Labai gaila, kad nenufotografavau vaizdų pas mus vykstančių kursų, jie taip neretai vyksta, jog jau įprasta pasidarė – lyg kokia parduotuvės kasdienybės dalis.
Tuo tarpu Japonijoje riešinių kursai – toli gražu ne kasdienybė.
Dienoraštyje ne kartą minėjau karts nuo karto Lietuvoje apsilankančią japonę Yuko Sudo, kuri turi skandinaviškų rankdarbių ir antikvariato parduotuvę Sapore. Susižavėjusi lietuviškomis riešinėmis ji jas pardavinėjo savo parduotuvėje. Dalis klientų džiaugėsi gatavais mezginiais, o dalis norėjo pasidaryti patys.
Vasarą susitikusi su Irena Juškiene ir dar keliomis aistringomis riešinių mezgėjomis, Yuka pasiryžo suorganizuoti riešinių kursus pas save. Kursus vedė japoniškas skandinaviškų rankdarbių guru – Kotomi Hayashi (jos knyga „Bead Knitting“ gerai žinoma mūsų riešinių mezgėjoms.), kuri Yukos dėka netiesiogiai susipažinusi su ponia Irena (Yuka nusiuntė jai lietuvišką „Riešinių knygą“), taip susidomėjo lietuviškomis (ir ne tik) riešinėmis, jog ruošia apie jas straipsnį japoniškame mezgimo žurnale Keito Dama: http://book.nihonvogue.co.jp/magazine/keitodama_web/. Šiems kursams ji sukūrė 2 naujus riešinių modelius.
Pati Yuka  parengė nedidelį lietuviškų riešinių pristatymą savo puslapyje: http://file001.shop-pro.jp/PA01037/548/1011_slideshow/index.html
Kursai abiejuose Žemės rutulio taškuose buvo labai sėkmingi. Nuotraukos iš tolimosios Japonijos:

Riešinių kursai Sapore
*
Riešinių kursai Sapore
*
Riešinių kursai Sapore{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00