Reikalingi dalykai

Tarp naujų siūlų nuolat atkeliauja tiek virbalai, tiek patys įvairiausi mezgimo priedai, be kurių mezgimo procesas nebūtų nei toks sklandus, nei toks patogus. Naujo pas mus gamintojo virbalai pynėms, daugelio pasigestas antpirštis žakardiniam mezgimui ir dideli žiogeliai atviroms akims – šios dienos naujienų skyrelyje 🙂 .

Kas mezga raštais (nesvarbu, spalvotais, tekstūriniais ar kiauraraščiais, ar karoliukais riešines), tikrai įvertins magnetines lenteles. Lentelė patogiai išsilanksto (dvi spraudės leidžia reguliuoti pasvirimą) ir ilga magnetine juostele bei keliais mažais pagalbiniais magnetukais schema stabiliai prisitvirtina prie pagrindo. Slenkanti juostelė visada parodys vietą, kurią mezgi ir nebereikės daugiau jos akimis ieškoti. Aš vienu metu labai intensyviai mezgiau raštuotas pirštines, tai kai pradėjau naudotis tokia lentele, atrodė, procesas pagreitėjo dvigubai 🙂 . Kitoje lentelės pusėje yra patogi užtrauktuku užsegama kišenė bei dėklas tušinukui (su tušinuku 🙂 ).

Lentelės atkeliavo skirtingų spalvų ir dydžių. Mažosios (masteliui panaudotas A4 lapas su schema) yra su jaukiai įsitaisiusia mezgėja ir mėlyna su akvarelinėmis gėlėmis. Didžiosios yra ir tokių pat spalvų, ir dar klasikinė juoda (tokios buvo pirmos lentelės).

Dar iš smagių ir reikalingų daiktų atkeliavo eilių skaičiuoklis (tas šalia kojinės linksmą taškuotą snukutį primenantis daiktas). Pypsiukas viršuje „skaičiuoja” eiles (jį paspaudus, pasikeičia skaičius ekranėlyje), o šone esančiais ratukais galima skaičiavimą nunulinti ar koreguoti.

Virbalai iš esmės nėra pagalbinis dalykas, o vienas pagrindinių mezgime, bet iš atkeliavusios siuntos išsiskyrė šie buko medžio 20 mm (80 cm ir 100 cm ilgio) milžinai, tai dėl jų nekasdieniškumo demonstruojame kartu su įvairiais reikalingais priedais 🙂 .

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00