Tryliktasis MZ gimtadienis

Ateina pats gražiausias mezgimo laikas – ruduo, o su juo ir tryliktasis MZ gimtadienis 🙂 . Kartu išgyvenome dar vienus labai intensyvius, kūrybingus ir labai įvairiaspalvius metus – ačiū Jums visiems, brangūs MZ draugai, švenčiame bendrą gimtadienį, nes tikra siūlų parduotuvė yra ne lentynos su prekėmis (jos, aišku, yra 😉 ), o visų pirma kūrybingų žmonių bendruomenė.

Smagu vėl grįžti į senas vėžes po pandemijos suvaržymų. Po jų ypač stipriai pajauti, ką reiškia realus bendravimas – kai ant tos pačios bangos yra daug žmonių, ji pajėgi aukštai ir toli mus nunešti :). Sugrįžo kursai, ketvirtadienį vėl šurmuliuoja kompanija ir gimtadienius švenčiame su tikrais tortais, ne tik siųsdamos oro bučinius 😉 .

Labai džiugina pastarųjų metų tendencija, smagiai prieštaraujanti gamtos dėsniui, kad viskas eina senyn – mes einam prieš srovę ir mezgėjų bendruomenė stipriai jaunėja. Pandemija prie to prisidėjo, vis stipresnis tvarios mados poreikis ar tiesiog gerėjant gyvenimui vis labiau nykstančios galimybės ką nors daryti savomis rankomis, ne taip jau svarbu. Svarbu, kad vis daugiau žmonių atranda mezgimo džiaugsmą – tiek kaip kūrybinių idėjų realizavimo būdą, tiek kaip labai galingą inkarą, laikantį mus čia ir dabar. Pasikaustęs moderniomis technologijomis, jaunimas ir stipriai skatina progresą, ir kartu išlaiko labai archaiškas amato tradicijas, pagarbą rankų darbui ir džiaugsmą susikurti savo unikalų daiktą ar rūbą.

Mezgimas daugeliui žmonių yra ir saugi salelė, leidžianti išlaikyti vidinę ramybę labai neramiais laikais (šalia vykstantis karas nepaliko nei vieno abejingo) ir prisidėti savo gebėjimais prie visuomeninių akcijų (mūsų abi Ukrainos vėliavos spalvų širdys vis dar šviečia kiekvienam praeinančiam ir pravažiuojančiam, didžioji – simboliška! – sužaliavo 🙂 ).

Dėkodama už dar vienerius metus kartus MZ laukia šiandien visų su tradiciniu gimtadienio „tortu” – 10% nuolaida visiems pirkiniams ir, žinoma, nauju modeliu 🙂 .

Galvodama apie tai, kas aktualu dabar, pirmiausia prisimenu šilumą. Ne tik tą, realią fizinę, kuria ateinančią žiemą nedosniai žada pasirūpinti energijos tiekėjai dabartinės krizės metu, bet ir tą žmogišką meilės galią, kuri ne mažiau, o gal net ir labiau kartais svarbi. Mezgime viskas yra apie šilumą – kūnui, akims ir sielai, kai mus šildo kūrybinė ugnis, o artimuosius – mūsų meilės darbai kartais kuklių iš pirmo žvilgsnio mezginių pavidalu. Todėl naujasis šių metų modelis (visai nekuklus 😉 ) – apvalus pledas, didelis ir be galo šiltas. Mums visiems susisupti ir kartu išgyventi visas šaltas dienas :).

Su gimtadieniu!

1 komentaras apie “Tryliktasis MZ gimtadienis”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00