Prašom pynių

1-DSC04683

Dizainerio Stephen West darbai man labai patinka savo kūrybine energija – prie jos prisilietęs jautiesi lyg gertum iš gilaus, tyro ir gaivaus šaltinio. Ant paties autoriaus visi jo darbai man atrodo stulbinančiai, o ir dalis mezgančių pagal pateiktus receptus taip prisitaiko jo net pačius ekstravagantiškiausius modelius, kad tie prilimpa kaip savi. Sau aš beveliju paprastesnius ir aiškesnės struktūros variantus. Tai jokiu būdu nereiškia nuobodaus ilgo mezgimo – visuose dizainerio modeliuose yra kabliukas, ant kurio man asmeniškai nereikia nė slieko, kad jį praryčiau. Tai žaidimas spalvomis. 

1-DSC04727

Nuolat žongliruojančiai ne siūlų kiekiais, o kiekiukais, toks mezgimas man yra ne tik atgaiva širdžiai, bet ir praktiškas „likusio to”, „pradėto ano” panaudojimas.

1-DSC04736

Šį kartą mano pasirinkta skara – net labai paprasta. Tradicinis trikampis su platesniu viduriu, dviejų rūšių pynės, nesikeičiančios per visą skarą ir dvispalviu anglišku stulpeliu užbaigtas kraštas.

1-DSC04697

Tiek pynės, tiek dvispalvis angliškas stulpelis ar paprastas stulpelis kitame gale yra visiškai dvipusiai, skiriasi tik pats skaros vidurys, bet tai nereiškia, kad jis negražus ir ta pusė yra „blogoji”.

1-DSC04709

Po spalvotos pagrindinės dalies pasirinkau neutralių nedažytų spalvų pabaigą ir pabandžiau su ta „išvirkščiąja” balta puse pagauti taip retai pasirodantį ir taip trumpai užsibūnantį sniegą;).

1-DSC04694

Raštas yra toks paprastas, kad po kelių pakartojimų pagauni ritmą ir nebereikia žvilgčioti į receptą. Rodos, stipriai sulėtėsi sparčiai akių skaičiui augant, bet čia į žaidimą įsijungia spalvoti dryžiai ir žiūrėk, jau beveik 700 akių plotį pasigaminai ir nė nepastebėjai, kaip atėjo kraštelio laikas. 

1-DSC04738

Pagrindinis siūlas – švelnus kaip pūkas Cashmere Queen, o prie jo – pačių įvairiausių to paties storio (DK) siūlų juostos. Jas tik megzdama ir jutau, kaip auga skara. Jei iš pradžių mažo galiuko užtekdavo, tai paskutinėms juostoms jau beveik pilnus kamuolius duok!

1-DSC04741

Jauki ir nestokojanti apimties, skara gali pasirodyti labai žiemiška, bet siūlo minkštumas ir švelnumas leis ją ir tiesiai prie odos glausti, todėl pavasarį labai sėkmingai ji pakeis megztuką,

1-DSC04744

o kol kas tesisuka apie kaklą vietoj šaliko:).

1-DSC04724

Skara megzta iš Cashmere Queen 5900 su tokio pat storio pačios įvairiausios vilnos priedais. Modelis – „Cables Please Shawl„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00