Spalviname žiemą

IMG 85kk68 2

Kurzemės regiono mezginiai yra patys ryškiausi ir margiausi visoje Latvijoje ir tai aiškinama jo klimatu. Prie jūros žiemos nebūna labai šaltos, retai iškrenta sniegas, praskaidrindamas sunykusią žalumą ir didžiąją šaltojo laiko dalį tenka „grožėtis” milijonais pilkų tave supančio peizažo atspalvių skurdžioje žiemos „šviesoje”. Tai žmonės perėmė reikalus į savo rankas ir ryškiomis drabužių spalvomis gražindavo kasdienybę. Žiema pas mus dabar visoje Lietuvoje, panašu, nuo jūros atslinko;) ir tenka patiems rūpintis šviesomis bei spalvomis.

IMG 857h4 2

Mezgėjams bepiga – margi siūlai yra vienas smagiausių būdų žiemai spalvinti:). Kuo labiau spalvotesni, tuo smagiau. O geras modelis, sudrauginantis spalvotą su kitu dar margesniu yra tikrasis mezgančio žmogaus šių kalėdinių švenčių hitas, ne keptas kalakutas. Na gerai, pavalgius kepto kalakuto;)

IMG 8jki577

Nightshift” iš greitai keičiančio spalvas Edition 3.0 siūlo Jurga mezga jau ne pirmą. Pirmoji buvo skirta draugei ir spalvos rinktos prie jos derinant. Sau Jurga pasikeitė kelis kamuoliukus, pritaikiusi juos kuo artimiau prie originalo spalvyno, kas leido negalvojant naudotis duotu spalvų keitimo algoritmu ir tiesiog mėgautis spalvomis ir vis naujais susikuriančiais deriniais.

IMG 85kj78

Jurga mėgavosi megzdama ir kasdien nešiodama, kartu džiugindama ir spalvų išsiilgusias praeivių akis.

IMG 858kj2

Anna Zilboorg, be kitų išleidusi ir ryškių spalvotų kepurių knygą, yra pasakiusi, kad graži kepurė yra mūsų pilietinė pareiga. Su šia skara Jurga nusipelno medalio už pilietiškumą.

IMG 858bb5 2

Jurgos Motiejūnienės megzta skara, modelis – „Nightshift„, siūlai Edition 3.0 2299 (Šiltas paveikslas), 2301 (Rasos lašas), 2298 (Skalbimo diena), 2296 (Angliškas sodas), 2328 (Diena sode). 2361 (Teta Ema).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00