Dot Dot Dash

1-DSC02016

Šis japonų dizainerės megztukas, dabar jau išleistas, vasarą buvo testuojamas ir aš labai trumpai svarsčiau tiek siūlų, tiek spalvų pasirinkimą. Kadangi originalui naudotas gana storas siūlas, išsirinkau lengviausią, mano galva, versiją – islandišką Plotulopi vilną su moheriu, nesu aš sunkių mezginių gerbėja…;) Derinys šis ir taip pastaruoju metu yra mano mylimiausių sąraše. Tik iš karto perspėju susigundžiusius, kad ir jis pasirodė per plonas, net mezgant 4,5 mm ir 5 mm virbalais. Aš laviravau tarp didesnių dydžių, bet kas norėsite sekti tiek gatavu receptu, tiek siūlų deriniu, gali tekti keisti virbalus ar pridėti dar vieną moherio siūlą.

1-DSC02025

Spalvų pasirinkimą, kaip beveik visuomet mano atveju, nulėmė… sezonas. Ne, ne tas, kurio metu ruošiausi jį nešioti, o vasara, kai mezgiau. Tamsžalė su balsva žile vilna man priminė pušyną, dažniausiai lankomą mišką, o melsvas moheris apgaubė viską lengva sutemų miglele.

1-DSC02028

Visų šios dizainerės megztukų kontrukcijos yra labai savitos ir pilnos netikėtų sprendimų, naujasis – ne išimtis.

1-DSC02013

Plačios V formos iškirptė (vienoda priekyje ir nugaroje) suderinta su trumpomis eilėmis, skylučių pridėjimais centre bei reglano platinimu.

1-DSC01975

Nukeltų akių raštas apykaklėje suformuoja spurgelių vėrinius – lyg perlų karolių eiles.

1-DSC01996

Madingos dabar platesnės rankovės baigiasi siauru aptemptu rankogaliu. Tai yra, baigiasi mano versijoje, modelis siūlo pačius įvairiausius variantus, net iki trumpų rankovių, bet aš sunkiai prisitaikau savo garderobe storus berankovius daiktus, tai pasirinkau ir rankas laikyti šiltai:).

1-DSC01981

Neapsisprendžiu, lengva mezginio medžiaga, švelnus moherio pūkelis ar kaklo iškirptė, o gal visa kartu, sukuria lengvo puošnumo įspūdį, kas nėra toks dažnas reiškinys megztinių pasaulyje. Pridėjus lengvą megztinio prisitaikymą tiek prie kelnių, tiek prie sijono, įtariu žiemos favoritą;)).

1-DSC01989

1-DSC01967

1-DSC01968

Megztukas megztas iš Plotulopi 14 kartu su Drops KidSilk 27, balsvi taškeliai – Plotulopi 1038 kartu su Isager Silk Mohair 0. Modelis – „Dot Dot Dash Pullover„.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00