Dvipusiai šalikai

Teįkvepia šiandieniniai mezginiai ilgam svajonių ir planų savaitgaliui (jau sekmadienio rytą visi pasiruošiamieji darbai kaip ir baigsis, o šventinės dienos tai ne, tiesa?) ir kartu teprimena dvipusio mezgimo kursų dalyvėms apie baigtų darbų konkursą iškart po Velykų;).

IMG 36jj32 2

Tikiuosi, nepažiūrėsite į šiandieninį įrašą vartotojiškai – kam mums balandžio gale dvigubi vilnoniai šalikai??? Juk nuo siūlo kamuoliuko iki gatavo daikto – ilgas kelias. Ir joks šalikas nenusimezga per vieną dieną. O dvipusis – net ne per dvi;). Bet išbandyti naują techniką ar tiesiog pasikrapštyti su žinoma, žaidžiant raštais ir spalvomis, bet kuri diena yra pats tinkamiausias laikas. Ypač ilga šviesi diena…;)

IMG 36jku38 2

O ateis ruduo ir galėsite parodyti pirmoms žvarbioms dienoms aukštai iškeltą galvą. Galvoju, kad nusimezgus tokį šaliką, tai neverki praėjusios vasaros, o tiesiog lauki tų pirmų žvarbių dienų;).

IMG 364jkf4

Šis šalikas, jau ir taip būdamas pakankamai storas dėl žakardinių raštų ir tų dvipusių, dar yra įspūdingai ilgas. Ne šiaip tik vos kaklą pridengiantis – su juo ir apsisuksi (sagė čia tikrai gelbėja, nes mazgas jau būtų oi koks stooooras!), ir priekyje susisiautęs abu galus rimtai apsišildęs būsi.

IMG 36ntr46

Ir labai rimtai pasipuošęs:).

IMG lk3650 2

Toks džiuginantis rezultatas kviečia tolyn – plonyn, ilgyn, smulkyn ir sudėtingyn.

IMG 36klo53 2

Antras ponios Aldonos šalikas dar ilgesnis, iš smulkesnių siūlų megztas ir žydinčių gėlių raštas – tikrai ne TV serialų palydovas. Čia jis pats tau sudėtingiausias istorijas pasakoja…;).

IMG 366kju1 2

Būdamas plonesnis, jis ir dailia kilpa apie kaklą susiraito, ir apsisukęs plevėsuoja ilgais galais,

IMG 3jku666 2

o užsimestas neabejotinai trauks visų praeivių žvilgsnius. Net ir tų, kurie visai nieko nenusimano, kaip tai padaryta.

IMG 36ll71 2

Puošnūs chrizantemų žiedai vienoje pusėje raudonai violetiški, kitoje – balsvai gelsvų atspalvių, subtiliai besikeičiančių per visą šaliko ilgį. Ar kam kilo minčių apie ribotą siūlų kamuoliukų kiekį parduotuvės lentynose? Pažiūrėjus į tokį vykusį dizainerišką sprendimą, rankos pačios tiesis spalvinius perėjimus dėliotis…

IMG 36jhu78 2

Aldonos Puteikienės megzti šalikai. Pirmasis megztas iš Drops Merino Extra fine 02, 04, 05, 35. Gėlėtas šalikas megztas iš Drops Baby Merino 34. 01, 02, 03.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00