Transformacija

IMG 959gg5

Jei mezgimo krepšį palygintume su alchemijos laboratorija, tai svarbiausias ingredientas jame turbūt būtų plonas moherio siūlas. Įvairūs melanžai yra dalykas visiems pažįstamas, vienų mylimas, kitų nelabai, bet niekas taip radikaliai neperkeičia mezgamos medžiagos, kaip pridėtas moheris. Jis neužgožia kaimyno, nesukuria to tikro margumo efekto, dėl kurio daugelis nemyli kontrastingų siūlų derinių. Jo lengvas pūkelis – lyg švelni lesiruotė ant kitos spalvos pagrindo. Net jei moheris yra labai kontrastingos spalvos, jo pūkelis sužais lyg burtų lazdelė teptukas, maišantis spalvas ant paletės. Lyg ir matosi, kas su kuo suporuota, ir kartu visai nauja spalva derinyje atsiranda.

IMG 959hh6

Šis banguotas baktusas megztas iš tos pačios vaiskių melsvų, tamsiai rudų ir geltonos ochros atspalvių estiškos vilnos, kaip vakarykštė Eglės skara, tik… Tas TIK yra pridėtas plonas įvairių rusvų ir melsvų atspalvių plonytis moherinis siūlas.

IMG 96kju01

Estiška vilna mezginyje eina tiesiai iš sruogos, besiliejančiais perėjimais, bet keičiasi pūkuoti priedai ir spalva tai prislopsta ir nupilkėja, tai auksu sužiba, tai melsva migla apsitraukia, tai ryškiai į šviesą pakilus žemyn tamson krenta.

IMG 960lk3

Šalia pridėtas tik plonas siūlelis, o kaip radikaliai pasikeičia rezultatas!

IMG 96lk05

Vietoj skaisčių ir kontrastingų spalvų – šiltas ir subtilus vakarėjančio dangaus ir šiurenančių sudžiūvusių lapų šalikėlis ant kaklo.

IMG 96kj08

Jolantos Butnorienės megzta skarelė ir estiškos vilnos  Aade Long 8/1 artistic (brown-blue) su pridėtu įvairių melsvų ir rusvų atspalvių plono moherio siūlu. Modelis – „Wavy baktus„.{jcomments on}

1 komentaras apie “Transformacija”

  1. Atgalinis pranešimas: Moheris šalia – mezgimo zona

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00