Broken Jack

Ne kartą esu rašiusi apie savo mylimą, jei visai tiksliai, vieną mylimų kojinių dizainerių – General Hogbuffer. Numezgusi ne vieną jo modelį, kažkuriuo metu buvau stipriai pasėdusi antStripe Tease„. Numezgiau jo … hmm, hmm… kokias penkiolika porų, mat jame kaip niekad vešliai suklestėjo mano meilė likučiams. Ir tame modelyje jie man lipdėsi pačiais gražiausiais variantais. Vienu, kitu, trečiu… O tada jis sukūrė šiandienos įrašo herojų ir aš, išdavikė, visą savo meilę (ir visus likučius, ir ne tik) nukreipiau į „Broken Jack„.

1 mehhhdium2

Šis modelis yra mezgamas iš atskirų trikampių (jie primezgami eigoje), nors atrodo kaip iš rombų. Ir tokie siūlai, meniškai marginti juostelėm pakaitom su įvairiais rašteliais, šiose skirtingų akių skaičių eilėse atsiskleidžia ypatingai gerai ir įdomiai.

kojine1 meggdium2

Atsitiktinumas, kad visi keturi pirmieji modeliai megzti iš menininkų sukurtų ar įkvėptų siūlų?  Jurgos Opal Pop Corn, Vaidos ir Rūtos poros iš Opal Hundertwasser, Dalios – iš Arne & Carlos kurtos serijų, jie primena meniškus skiautinius.

broken medium2

Vaida prie savo poros pridėjo pastabą, kad reikalas kvepia saulėgrąžomis (tomis juodomis, kepintomis;)), bet kokį mezgantį tuo išgąsdinsi?;)

IMG 1900 medium2

IMAG0369 medium2

IMAG0423 1 1 medium2

IMG 3229 medium2

Aš pasijutau savo stichijoje ir puoliau rankioti atsargas ir dėliotis jas pagal nuotaikas ir spalvas. Ir pavadinimus. Ši pora su dominuojančiomis pagrindinėmis spalvomis vadinasi „Mondrianas”:

IMG 7094

Kaffe Fassett naujos knygos (Bold Blooms) įkvėpta ši „Rudeninių žiedų” pora.

IMG 7468

Ir nauja knyga, ir paskaita, kurioje turėjau laimės šiais metais sudalyvauti, ir jos gražiai temiškai paruošta aplinka, viskas kreipė mano akis šią vasarą ir rudenį į žydinčią, skambančią ir sodrią gamtos karaliją.

IMG 1290 IMG 1292
IMG 1294 IMG 1293

Ta proga (paskaitos) sužinojau, kad yra tokia grupė FB, skirta skiautiniams iš Kaffe Fassett audinių (Kaffe Fassett Collective) ir daugybei kūrėjų KFC trumpinys neturi nieko bendra su kepta vištiena. Taip vadinasi ir mano kojinių pora, kuri savo deriniais man priminė drąsius šio nuostabaus koloristo sprendimus. Beje, tarp jų yra ir paties Kaffe Fassett sukurtų siūlų rombai;).

IMG 7609

Šioje raudonų vijoklių spalvų poroje pirmą kartą išbandžiau senokai kirbėjusią, bet iki „Stripe Tease” nepriėjusią idėją pažaisti Regia Firn Colors spalvomis. Šie kamuoliukai dažyti labai trumpais perėjimais, kad tiktų mažų kojyčių mažiems akių skaičiams. Pagalbojau, kad tokie trumpi perėjimai turėtų gerai atrodyti mažose detalėse. Viršutinėje poroje žaidžia raudoni ir žali kamuoliukai, apatinėje („Rombai ir dryžiukai”), žali su kompanija. Pavadinimas turėjo atspindėti pagrindinę idėją – dryžiukai rombuose. Beje, truputį pasavivaliavau ir mezgiau ne trikampius, o rombus, mat taip man gražiau įvairūs skirtingi siūlai sudėjo.

IMG 7515

Šią porą įkvėpė mamos Kristinai gimtadienio proga padovanota kreminių jurginų puokštė.

IMG 7661

Rusvoje keramikinėje vazoje prislopintos mėtos tapetų fone ant tamsiai bordo staltiesės tie žiedai atrodė lyg atgijęs natiurmortas.

IMG 7677

Natiurmorto nuotraukos, deja, neturiu, nes kol sulaukiau geros šviesos, šie trumpalaikiai žiedai nuvyto…

IMG 7680

Nuotraukoje tik vaza, įkvėpusi dar vieną kojinių porą.

IMG 8378

Tik aklas šį rudenį nebūtų pastebėjęs to beprotiškai ryškaus geltonų lapų šėlsmo aplinkui. Su skrendančių gervių trikampiais danguje jie susikomponavo į kojinių porą.

IMG 8126

Šioji jau tvarkingai megzta trikampiais, tik netvarkingai persuktais, kad dėliotųsi ne rombų, o tradiciniu skiautinių skrendančių žąsų motyvu.

IMG 8135

Nuo tamsiai mėlynų pirštų žąsys rikiuojasi labai gražios tik rudeniop gautos WYS Signature 4-ply geltonos spalvos kraštelio link.

IMG 8132

Panaši pora su dar vienu Regia Firn Color (geltonu, žinoma) kamuoliuku. Toms auksinėms krūvoms po kojomis buvo tiesiog neįmanoma atsispirti…

IMG 8427

Visos kojinės megztos pagal vieną modelį – „Broken Jack„. Pirmoji pora megzta Jurgos P.R. Opal Pop Corn 9103. Antroji pora megzta Vaidos B. iš Opal Hundertwasser 1437. Trečioji pora megzta Rūtos StrumskienėsOpal Hundertwasser 2104. Linksma oranžinių atspalvių pora megzta Dalios LiepuonienėsRegia Design Line Arne&Carlos 2461. Mano kojinėse sudalyvavo daug įvairių serijų ir spalvynų, ryškiausiai – Regia Firn Color 1811, 1809, 1808, Regia Design Line Random Stripe by Kaffe Fassett 2901, Regia Galaxy Color 1555, Opal Mažasis Princas 7764. Nuotraukos autorių.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00