Sonia Delaunay

IMG 5981-001

Pirmą kartą taip ryškiai atkreipiau dėmesį, kaip skirtingai ta pati spalva atrodo įvairiose medžiagose, gavusi naują medvilninių Zauberball siuntą. Medvilnė į mano planus lyg ir neįėjo, bet negalėjau atitraukti akių (ir rankų;)) nuo tų kamuoliukų, truputį su liūdesiu suprasdama, kad taip pat nudažyta vilna niekada – niekada! – taip neatrodys…

IMG 6120

Prie ko šis mano pasažas šalia lininės palaidinės nuotraukų? Įkvėpta Sonios Delaunay abstrakčių paveikslų (šio konkrečiai), supratau, kad tokį daiktą galiu megzti tik iš lino, nors vilna būtų ir praktiškiau, ir ilgiau bei dažniau nešiojama. Bet spalvos mano galvoje klojosi tik iš matiškai blizgaus su užuomina į blukimą lino.

IMG 5966

Palaidinė megzta be jokių šiuolaikinio mezgimo gudrybių – du atskiri gabalai, sujungti pečių ir šoninėmis siūlėmis. Net tų gabalų forma minimalistinė – beveik stačiakampis, tik vos pridėta rankovėms ir išimtas kaklas. Pagrindinis šios istorijos herojus turėjo būti intarsija.

IMG 5968

Pasidariau popierinę iškarpą – tokiomis labai sėkmingai naudojosi mano mama visą mezgimo laiką -, pasipaišiau formas, užmesdama akį į įkvėpėjos kūrinius, tada beliko pakelti akis į lentynų viršų, kur pasiruošęs bet kada įsijungti į žaidimą stovėjo išrikiuotas visų įmanomų atspalvių linas.

IMG 6130

Taip ritės viena po kitos leidosi ant darbo stalo ir vėl kilo, keisdamosis pagal tos dienos vėjus.

IMG 6132

Nebuvau apgalvojus apdailos, tikėjausi, kad sugalvosiu jau visas spalvas sudėliojus.

IMG 6140

O spalvas sudėliojus nesinorėjo nieko daugiau. Nugaros apačiai primezgiau ripsinę nedažyto pilko lino juostelę, kad nesiriestų ir lyg pilko popieriaus kraštelis išsikištų.

IMG 6144

Priekį palikau raitytis neužbaigtą niekaip, tik rankovėms pridėjau tokias pat skirtingo pilko lino ripsines juosteles, su ta pačia užuomina į neutralų foną.

IMG 6146

Vienintelė šiuolaikinio mezgimo gudrybė kakle – šis apmegztas I-cord’u, kad nesiriestų, tom pačiom spalvom, kaip ir pagrindo ploteliai – jau nieko papildomo nebereikėjo.

IMG 6148

Palaidinė megzta iš lietuviško 4 gijų lino, daug daug spalvų:), nuotraukos – abiejų berniukų (Jurgio ir Karolio) jungtinis darbas{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00