Not seen before

Vaida ne tik dukrų roges vasarą, tai yra, vasarinius mezginius žiemą ruošė, bet ir pati pasirūpino labai gražia nauja skara. 

fire4 medium2

Tradiciškai lininės skaros mezgamos kiauraraštės, todėl labai nustebau, kai Vaida šiai testuojamai skarai, kurioje daug ripso plotų, išsirinko liną. Tamprus spyruokliuojantis ripsinis raštas tradiciškai taip ir prašosi tokio pat elastingo pluošto (suprask, vilnos;)), todėl labai nekantriai laukiau rezultato, kuris pranoko bet kokius lūkesčius.

IMG 0310 medium2

Lūkesčiai tie mano buvo daugiau smalsumas, dizainerė pasitikėjo Vaidos pasirinkimu, o rezultatas – vienas gražiausių šio modelio atlikimas.

fire5 medium2

Ne pagal numatytą formą skaros išblokavimas (Vaida nuo savęs pridėjo kampus raudoniems intarpams) dar pridėjo balų grožio konkurse ir jau ne už kalnų laikas, kai bus galima pasipuošti šiuo tikrai išskirtiniu aksesuaru.

fire medium2

Šį Kristinos Vilimaitės modelį, kaip ir daugelį jos skarų, testuoti susidarė būrelis lietuvių. 

20161222 143152 medium2

Daiva savo skarai išsirinko vilną, viršutinėje nuotraukoje matomos sruogos – iš MZ lentynų, tik neatpažįstamai pakeistos dažymo burtais. Standartiniai Floros kamuoliukai išsukti sruogomis ir nudažyti tiek pramoniniais dažais, tiek augaliniais – šeivamedžio ir raudonųjų serbentų uogomis, raudonaisiais kopūstais ir avokadų kauliukais su žievėmis. Tik dabar, rašydama, pastebėjau, kad kepurė apatinėje nuotraukoje – tikra skaros sesė, iš tų pačių, nedažytų baltų siūlų. Taip jie visi nusispalvino kaklo link…:)

IMG 2259 medium2

Daivos skara išblokuota tvarkingu pusmėnuliu, kokios formos ir buvo numatytas modelis. Kaip ir neseniai rodyta Kristinos skaraCircles of Light„, ši demonstruoja kūrybinius dizainerės formos ieškojimus, kai tradiciškai vienaip išgaunama forma mezgama kitomis kryptimis, suteikdama naujų galimybių pritaikyti raštus ar spalvas.

IMG 2472 medium2

Aš savo skarą mezgiau iš pačių įvairiausių merino vilnos kamuoliukų – kiekvieną segmentą (o jų – 15) skirtingą. Prie fingering storio merino prisidėjo tik kelios mano mylimo Alb Lino spalvos. nors jis ir kiek storesnis, bet labai jau tiko man spalviškai.

IMG 0440

Skara ši nėra vienos Kristinos kūrinys. Į jos pagrindinį sumanymą įsijungė dar šeši dizaineriai (Ambah O’Brien, Hanna Maciejewska, Helen Stewart, Josh Ryks, Kristina Vilimaite, Lee Meredith ir Monika Sirna), kiekvienas sukurdamas savo raštą stačiakampiui intarpui.

IMG 0474

Šis jungtinis dizainerių darbas skirtas kilniam tikslui – visos pajamos, gautos už knygos, kuriame yra šis modelis, pardavimą, yra skiriamos Kongo oftalmologijos centrui.

IMG 0462

Metų pradžioje mezgėjams šis modelis buvo pateikiamas kaip paslaptis atskiromis dalimis, dabar jau galima nusipirkti jį visą, ne tik aprūpinant savo (ar artimųjų) kaklus, pečius bei rankas, bet ir padedant žmonėms atgauti regėjimą.

IMG 0447

Visos trys skaros megztos pagal vieną modelį – „Not Seen Before„. Vaidos skara megzta iš lietuviško 4 gijų lino, Daivos – iš jos pačios dažytos baltos Floros (01), mano – kojininio storio įvairiausių spalvų merino vilnos ir Alb Lino.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00