Vakaras pievoje

Tunika buvo sumanyta dar pernai ir kartu su Dalia jai išsirinkom siūlus. Iš to, kas buvo likę pavasarį. Siūlai kantriai atidėti laukė, norėčiau pasakyti, kad rudens, bet tiesa ta, kad tik gavus gimtadienio proga šio modelio aprašymą supratau – viskas! Visos sudedamosios dalys vietoje, beliko smulkmena – numegzti.

IMG 3304

Nesunku atspėti iš peizažo aplinkui, kad „smulkmena” ši užsitęsė kelis mėnesius. Spėjau dar panešioti rimtam šaltukui spaudžiant, bet kol prisiruošėm nufotografuoti, žiemą pakeitė pavasaris. Pasiguodžiau Jurgiui, kad keistu aš čia metu su tokiais mezginiais užsiimu, o mano vaikutis nė kiek nesutrikęs pareiškė, kad vasarą šiltas megztinis yra daug reikalingesnis nei žiemą, kai tavo paslaugom šilti viršutiniai drabužiai ir visas kalnas žieminių aksesuarų. „Hmm, – pagalvojau, – o ir iš tiesų, einu sau su viena tunika ir visai man šilta, net lietus netrukdo…”

IMG 3300.CR2

Spalvą pagrindinę išsirinkau, kaip minėjau, prieš metus, bet jau šitą konkretų modelį galvoje turėdama. Kam pagrindinis raštas asocijuojasi su pačiais įvairiausiais dalykais ar tiesiog žavi savo geometriniu piešiniu, aš mačiau jame tik smilgų siluetus vakarėjančiame danguje.

IMG 3314.CR2

Viršutinės dalies fonas imituodamas dangų pereina nuo baltos iki pilkšvai melsvos spalvų, o į smilgas sumegzti vos ne visi rusvi Lettlopi atspalviai (o jų  nemažai yra!;))

IMG 3335

Nuo visai šviesaus rusvo, tik tik kad sudarytų kontrastą su fonu ir primintų besileidžiančios saulės nuauksintas augalų viršūnes, kurios vis tamsėja žemės link. Lyg tyčia perėjimui nuo rudų stiebų prie bendros vasaros pabaigos pievų spalvos atsirado tamsiai chaki spalvos kamuoliukas, sujungęs rudą su žalia.

IMG 3312

Originalus modelis – prie figūros prigludęs megztinis, aš dirbtinai padidinau koketę tokiai per didelei tunikai. Ir pailginau, megztinį paversdama suknele, pažaisdama trumpomis eilėmis, kad nugara ženkliai skirtųsi nuo priekio. Šiltų šilčiausias rūbas karštos vasaros dienos nuotaika…

IMG 3323

Tunikos modelis – ” Veðurfræðingurinn – weatherman„, siūlai – Lettlopi 1404, 9421, 0054, 1419, 0867, 0053, 0051, 1418, 1420 0052, Plotulopi 026, 1053.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00