Kviečiam prie eglutės

Dalis žmonių su MZ susipažinę tik virtualiai – skaito dienoraštį, seka naujienas, o patikusius siūlus tenka užsisakyti paštu nepačiupinėjus ir neišglosčius. Tuos, neturinčius galimybių apsilankyti parduotuvėje, kviečiam į virtualius svečius – prie savo eglutės.

IMG 0kl040

Eglutės pas mus kasmet atsiranda beveik prieš pat šventes ir neilgai užsibūna – iki Trijų Karalių. Visą laiką tokios pat – gyvos vazonuose. Po švenčių jos nekeliauja į šiukšlyną, o ieško naujų namų. Vis kas nors priglaudžia šventinius parėdus nusimetusią ir tikėkimės, kad gyvensim ilgai ir ne vienoje Lietuvos vietoje atsiras spygliuotos visžalės MZ alėjos;)).

IMGP1349

Puošiama eglutė kasmet tais pačiais rankų darbo žaisliukais, artimų draugų su meile pagamintais ir padovanotais. Ta kolekcija nuolat pildosi. Sutinku su visais gyvenimo specialistais, kas gerumas – ne švenčių prerogatyva ir meilę bei dėmesį reikia rodyti nuolat, bet tas dosnumo, širdingumo ir geranoriškumo koncentratas šiuo tamsiu metų laiku suteikia sparnus.

IMG 003gg9

Šiemet viena viešnia iš Baltarusijos, nuolat mus lepinanti ypatingais skanėstais, atnežė frivolite snaigę mūsų eglutei ir knygų mūsų bibliotekai (gyvi MZ personažai tuo metu kimšo šokoladinius zefyrus, tuos, vaikystės skonio…)

IMG 0068

Pamačiusi dar vieną mažą šakelę prie blizgių Glitter siūlų indo, ji greitai parūpino dar vieną auksinę snaigutę ir šakelei, kad ši nepapuošta neliūdėtų;). 

IMG 001bb0

Jolanta, kaip tik prieš šventes visa galva pasinėrusi į sausainių dekoravimo vingrybes, visas mus apdovanojo ypatingais valgomais grožiais. MZ eglutė gavo aviniuką su širdele:).

IMG 0046

Kita Jolanta, šiemet prieš pat šventes užsiauginusi įspūdingą braškių derlių, pavaišino ir mus:).

IMG 0270

O trečia Jolanta iš savo kelionių parūpino kalėdinės kompozicijos užbaigimui Kaprio salos prakartėlę. Ten, kur auga citrinos, tame pačiame vaisiuje ir gimė kūdikėlis…

IMG 0216-001

Ant mūsų eglutės pasisvečiavo ir paskutinių šiemet kursų dalyvių bumbulai – Linos Maždželienės (jei skaitysit, ta proga paprašysiu atsiųsti tikslų el.pašto adresą bumbulų generatoriui atsiųsti, nes nurodytas neveikia),

IMG 0011

Živilės Mažeikienės, 

IMG 00ik18

Rūtos Kasiulytės,

IMG 0069

Editos Jankevičienės.

IMG 9998

Ir aš kartu prisėdusi prisidėjau…

IMG 0015

Pagrindinės MZ viršininkės, sutvarkančios visus svarbius ir nematomus parduotuvės reikalus, pakabino ant mūsų eglutės štai tokią žvaigždę – geriems ir gražiems ateinantiems.

IMG 018mm4

Mano pusseserės dėka mūsų stalą nuolat puošia meniškas muziejinis kalendorius.

IMG 0319

Viską apvainikuoja kasmet Kristinos mums nuneriama labai ypatinga girlianda su į pynutę įnertais čiulpinukais. Aš vienais metais bandžiau saugoti iki kitų švenčių, bet saldainiukai supyko ir sulipo. Daugiau taip nebedarau, visus pasmaginusi ant eglutės po švenčių ši girlianda dar ilgai saldina kai kurių smaližių gyvenimą… Labai geras būdas užimti nekantraujančius kuo greičiau sulaukti Kalėdų vaikus, nenustygstančius vietoje, nuoširdžiai trukdančius  padedančius šventinėje ruošoje ir nulaikančius vąšelį. Surinkit visus saldainius namuose (paprastai švenčių metu jų netrūksta…;))  ir pasodinkit tokią girliandą nerti. Kuo ilgesnė, tuo gražesnė ant eglutės ir ilgiau džiaugsmo teiksianti pošventiniu laikotarpiu;).

IMG 0045

Gražaus, jaukaus ir smagaus šventinio laiko!{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00