Dūmų pėdsakai

Pradedam šiandien tuo, kuo baigėm vakar – skylėtu baktusu, tik, savaime suprantama, kitos spalvos.

DSC 4682 medium2

Dūmų pėdsakai – vienas poetiškiausių, paslaptingiausių vaizdų, žadinančių fantazijas ir audrinančių vaizduotę.

IMG 9026

Pati turiu tos spalvos Baktusą, Kornelijos man parinktą ir numegztą (net jai, ilgai ir labai apgalvotai viską besirenkančiai, įtariu, nebuvo sunku man šią spalvą išrinkti;)).

DSC 4673 medium2

Eglės baktusas – lengvas iš švarus, kaip peizažas aplinkui.

DSC 4676 medium2

Tie patys spalvoti kamuoliai panaudoti ir šiam įspūdingam švarkui, megztame nukeltomis akimis. 

IMG 6096

Dūmų pėdsakuose, suderintuose su vienspalviu siūlu, išryškėja įmantrus raštų derinys:

IMG 6102

gėlės, sudėtos įstrižai kaip šalia esantys rombai, prie kurių priderintas ir apdailos kraštelis. Visa apjungia priderinti perėjimai. Nugara specialiai megzta iš dviejų dalių, kad spalvos keistųsi tokiu pat tempu kaip ir siauresnėse priekio dalyse.

IMG 6103

Kraštelis pakartoja rašto motyvą, viską apjungdamas ir įrėmindamas. Visuma, kad ir turtinga, tokia vientisa, kad marga palaidinė visai neblaško dėmesio, o darniai įsijungia į daugiabalsę melodiją.

IMG 6111

Šių rankų bet kokio mezginio išvirkščioji pusė būna tokia pat graži kaip ir geroji, bet nukeltų akių raštai tam itin draugiški:).

IMG 6119

Baktusas megztas ir fotografuotas Eglės Lašinskienės, siūlai – Zauberball 100 2169 (Dūmų pėdsakai). Nukeltų akių švarkas megztas Aldonos Puteikienės, pačios kurtas modelis, siūlai – Zauberball 100 2169 (Dūmų pėdsakai)  ir Drops Baby Alpaca Silk 8112.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00