Aglow komplektas

Nenumaldomai artėja Kalėdos ir daugelis mezgančių Kalėdų senių pasišovę apdovanoti artimuosius savo mezginiais. Todėl šiandieninis įrašas skirtas ne megztiniams, o nepaprastai gražioms pirštinėms, labai tinkančioms dovanų. Sau mielajai taip pat…

aglow1 medium2

Kristina naujajame modelyje genialiai suderino iš pirmo žvilgsnio sunkiai suderinamus dalykus – trapaus kiauraraščio, papuošto žvilgančiais karoliukais pirštinės, kurios tinka pačiai šalčiausiai žiemos dienai!

aglow4 medium2

Visą šitą sniego karalienei tinkantį reikalą sudaro du sluosniai – storas ir šiltas vidinis ir trapus bei lengvas it šerkšno raštai išorinis.

pale-aglow medium2

Tereikia atsisegti dailią mažą sagutę ir nusitraukus viršutinį sluosnį galėsim mėtytis sniego gniūžtėm. Beje, taip ir vadinsis trijų modelių rinkinys – „Kiauraraštės pirštinės sniego mūšiams” (Lace Mittens for Snow Battle), ši pora yra pirmoji.

IMG 4941.CR2 medium2

Po visko nusipurtom sniegą ir per sekundę linksmas padauža virsta oria dama:).

IMG 4957.CR2 medium2

Viršutinis sluoksnis – švelnus ir moteriškas.

IMG 1205

Grakštus pakalnučių kiauraraštis papuoštas žvilgančiais karoliukais. Į visą ansamblį įsikomponuoja ir nedidelė pritinkanti sagutė. Mes ilgai su Dalia rinkom sagas jos pavasariškai gelsvoms gėlėms, kol ji juokais pasiėmė muses ir turėjau pripažinti, kad jos čia tik labiausiai. Dalios vyras juokavo, kad pirštinės yra tokios šiltos, kad net musės atgyja…:)

IMG 1208

Galima buvo apsieiti be karoliukų, aš porą porų taip ir mezgiau be jų. Margam viršui jų gal ir netrūksta, bet vienspalviui aš jų tikrai neatsisakyčiui. Darbo tikrai nėra daug, o efektas – didžiulis.

IMG 1222

Apskritai šios pirštinės iš pirmo žvilgsnio atrodo tokios sudėtingos, daugiasluoksnės, tokios tokios. Taip ir yra, tai yra, jos iš tiesų taip turtingai ir gražiai atrodo, bet numegzti jas yra priešingai pirmam įspūdžiui lengva ir greita. 

IMG 1243

Kaip manot, kodėl per vieną testavimą gimė daug daugiau porų nei buvo testuojų?;) Žinoma, pažaisti spalvomis, tokiomis ir dar kitokiomis,  parūpo daugeliui. Mezgi ir žiūri, kas gražiau atrodo, tamsus viršus ant šviesaus pagrindo ar atvirkščiai? Jei būtų labai sudėtinga, pasitenkintum kitų pavyzdžiais…;)

IMG 1255

Pirmasis atradimas buvo vidinis sluoksnis. Aš iš pradžių nosį raukiau, sužinojus, kokio storumo siūlas reikalingas – dvigubas Lett Lopi. Man jis ir viengubas kiek per storas atrodė, o tai kaip gulės ant rankos dvigubai storesnis siūlas? Po visko su Dalia aptarėm, kad kai gerai išmodeliuota, tai puikiai ir guli. Šiltumo neišpasakyto, o nusimezga per porą valandų. Pora! Mes visos reikiamam storumui išgauti naudojom skirtingus siūlus. Dalia naudojo dvigubą Lett lopi, Daiva – trigubą Plotulopi, Vaida – dvigubą trigiję estišką vilną, aš ėmiau pačią storiausią islandišką Alafos Lopi, kurią pabandymui buvau atsivežus iš mugės.

IMG 1189

Pirmai porai aš į aprašymą žiūrėjau, o jau kitas galėjau vos ne užsimerkus megzti. Vieną porą taip ir numezgiau važiuodama į kiną ir atgal. Kai Rasa pamatė mane prieblandoj bemezgant, pasidomėjo, ką. „Testuoju pirštines”,- atsakiau virbalais mosuodama. „Neblogai testuoji, be jokio aprašymo…;)”

IMG 1187

Tas vidinis sluoksnis man buvo toks atradimas! Aš sunkiai draugauju su storais siūlais, man mezginiai iš jų atrodo nepatogūs, o šios pirštinės pasirodė tokios patogios, kad numezgiau net vieną porą be viršutinio pagražinimo iš galiukų (šokoladiniam viršui pridėjui trigubą Plotulopi nuo liemenės). 

IMG 1210

Viršutinis sluoksnis su kino sale nebuvo suderinamas, užtat labai puikiai susidraugavo su magnetine lentele:).

IMG 1231

Labai smalsu buvo išbandyti įvairiausius spalvinius variantus. Spalvotas Noro viršus kiek primaskavo raštą, bet buvo gražus savo margumu.

IMG 1239

Balta plonytė estiška vilna labiausiai priminė snaigių raštus…

IMG 1261

IMG 1268

IMG 1272

Daiva abi poras mezgė iš rankom dažyto siūlo (rausvai violetinis – jos pačios rankomis).

IMG 4912.CR2 medium2

Skirtingi apatiniai sluoksniai vis kitokį efektą sukurdavo – melsvos prieblandos ar skaistaus sniego…

IMG 4850.CR2 medium2

Planavau parašyti apie pirštines kaip nesudėtingą, bet labai efektingą kalėdinį projektą, bet kas norėsit giliau ir plačiau – šios pirštinės turi to paties rašto skarą į komplektą. 

IMG 3787.CR2 medium2

Ir joje – erdvės žaidimui siūlais, karoliukais ir spalvomis.

IMG 3492.CR2 medium2

Vienoje iš skarų Daiva visą gėlės motyvą mezgė intarsija spalvotą.

IMG 4147.CR2 medium2

IMG 4150.CR2 medium2

O Vaidos mėlynos estiškos vilnos bus idealus komplektas ir pačiomis pirmosiomis iš to paties siūlo megztomis pirštinėmis.

aglow2 medium2

Net dviem porom!:)

aglow3 medium2

Pirkti visą komplektą yra žymiai pigiau nei po vieną, visą informaciją rasite prie modelio aprašymo. O šiandien paskutinė diena didelio kalėdinio modelių išpardavimo „Ravelry”. Su kodu giftalong2015 skaros aprašymui taikoma 25% nuolaida. Ir ne tik šiai skarai;).

aglow5 medium2

Pirštinių modelis – „Aglow Mittens„, skaros – „Aglow Shawl„. Pirmosios melsvos poros ir paskutinės skaros nuotraukos – Vaidos B., jos komplektas megztas iš estiškos Aade Long artistic (pirštinės iš vienos gijos, skara – iš dviejų gijų), vidinis pirštinių sluoksnis megztas iš dvigubos Aade Long 8/3 natural (balta). Melsvas ir baltas vidines pirštines Daiva mezgė iš trijų gijų Plotulopi 0001 ir 1053, aprengtos jos puošniu plonytės viengijės estiškos vilnos sluoksniu, pačios dažytu. To paties rašto skarą Daiva mezgė iš Drops Alpaca 6347 su mažyčiu Noro Flower Bed žiedu. Kita jos skara megzta iš Rowan Felted Tweed 173 su Noro Kirara intarpu.  Tamsiai žalios su gelsvu apdaru ir sagėm-musėm pirštinės megztos Dalios Liepuonienės iš dvigubo Lett Lopi 1407 ir Rowan Fine Lace 931; sagutės – Union Knopf. Rausvos pirštinės su plytiniu viršumi megztos Alafos Lopi 1239 ir Aade Long 8/1 artistic (red). Ryškios pirštinės megztos iš Alafos Lopi 1240 ir Noro Stained Glass 7. Baltai aprėdytos megztos iš Alafos Lopi 1239 ir Aade Long 8/1 natural (balta).{jcomments on}

 

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00