Mezgimo kalnai ir pakalnės

Kiek kartų esu iš mezgėjų (atkreipkit dėmesį, mezgėjų, ne šiaip žmonių gatvėje) girdėjusi, jog jie ar jos mezga tik šalikus (kepures, pirštines, kojines), megztinių tai nemoka. Aš vis galvoju, kad esmė yra mokėti megzti, o ne mokėti megzti kažką. Jei moki megzti, tai gali ieškoti, žiūrėti, bandyti tuo pačiu būdu padaryti bet kokį daiktą. Čia lyg muzikantas sakytų, jog nemoka groti kažkokio kūrinio. Gali būti, bet jei valdo instrumentą, išmoks ir jį, tegu ir sunkesnį, sudėtingesnį. Mezgimui, priešingai nei muzikai, net talento nereikia jokio. Juk jei žmogus mezga, vadinasi moka tai daryti ir tai jam patinka (nieks už nugaros gi nestovi su botagu!). Man atrodo, daugelis „šalikų” ar kitaip specializuotų mezgėjų bijo štai tokio vaizdelio:

P1080352

Abu šiandieniniai megztiniai yra labai patyrusių mezgėjų, mezgančių viską ir labai sėkmingai. Tiesiog kaip ir visose gyvenimo srityse pasitaiko visko. Ir jei bijosi vilko, tai niekad kojos į mišką taip ir neįkelsi… Jei tokie kuriozai atsitinka žmogui, kuriame aštrus matematinis protas draugiškai sugyvena su išvystyta intuicija, ar turime bijoti klaidų mes, paprasti mirtingieji?

P1080353

Šio megztinio neišgelbėjo nei didelė meilė, su kuria jis buvo sūnui mezgamas, nei didžiulė patirtis, nei (!) nuolatinis matavimas. Kam tai atrodo pasaulio pabaiga, tas niekada ir neturės savo rankomis megzto megztinio. Šio megztinio nešiotojas (būsimas, hm…) ir jo mezgėja (žiūrėkit atspindį lange) abu išsišiepę.

P1080354

Daivos planas. „Kitą savaitgalį pradėsiu reabilitaciją: pirma imsiuos rankovių, paskui trumpinsiu korpusą, o iš siūlų, kurie liks, išeis 48 dydžio kojinės, derančios prie megztinio. Tas irgi gerai :)”

IMG 20150801 193616 medium2

Nesuprantat, kas blogai su antru megztiniu? Atrodo puikiai, ir modeliui tinka, ir dydis idealus…

IMG 20150801 193732 medium2

Megztinį Dalia mezgė sau. Nepatenkinta pasimatavo, paskui vis svarstė, kaip ką taisys. Be jokio entiuziazmo… Atpažįstat nuotraukose Dalią? Ir aš ne. Ir tai taip pat sprendimas. Dažnai labai geras ir su pagausėjusiu patenkintų būriu;).

IMG 20150801 193738 medium2

Pirmasis megztinis megztas Daivos Jakštienės sūnui Vytui iš Regia Tweed 6-ply 00090. Antrasis megztas Dalios Liepuonienės Rowan Pure Linen 395 ir Rowan 082.{jcomments on}

 

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00