Nuo kojinių prie megztinių

Lapkričio mėnuo didžiojoje šiaurinio pusrutulio dalyje skelbiamas megztinių mėnesiu. Siūlau prisijungti! Šiltomis kojinėmis mes jau apsiavę, pats gerumas ilgais tamsiais vakarais nusimegzti sau ar (ir) savo artimiesiems šiltą, jaukų ir gražų megztinį ateinančiai žiemai. Sunku rasti tam palankesnį mėnesį nei lapkritis. Gruodį bus Kalėdos, ir taip bus, jog netilps jame daugiau nieko. O po Naujų metų, visi žinom, prasideda pavasaris. Tegu dar tik galvoje, bet sunku susikaupti ties dideliu ir šiltu daiktu, kai galvoje vėjai. Ne faktas, kad nebūtų gerai laukti pavasario ir sekti ilgėjančias dienas tuo dideliu šiltu daiktu apsitaisius ;). O lapkritis yra pačios vilnoniškiausios nuotaikos mėnuo – dienos trumpėja, šąla, taip ir traukia suktis į jaukų ir spalvotą kokoną. 
Perėjimui nuo kojinių prie megztinių visi šiandien rodomi megztiniai numegzti iš kojininių siūlų.

IMG 0890

Regia Tweed yra tiek spalvų, kad tiesiog nuodėmė jomis nepažaisti. Ryškūs zigzagai – vienas paprasčiausių ir efektingiausių būdų.

IMG 0894

Marginti kojininiai siūlai yra galvojant apie jų pirminę paskirtį – kojines, todėl spalvos keičiasi gana greitai ir taip labai palanku patiems įvairiausiems nedaug akių naudojantiems efektams.

IMG 0010

Galima žaisti ir pačiam vienspalviais siūlais, bet sunku sąmoningai padaryti tai, ką sukuria „atsitiktinumas”, nekalbant jau apie tai, kad mezgimas iš vieno kamuoliuko, nesirūpinant deriniai ir mazgais, o tik besigėrint spalvotais dryžiukais, yra vienas malonumas.

IMG 0009

IMG 0004

Tokiu pat principu megzti ir mamos, ir sūnaus drabužiai.

IMG 0003

Moduliniai kvadratai vaikiškoje liemenėje gražiai draugauja su dryžiukais iš to paties kamuoliuko:).

IMG 0002

Pereinamų spalvų kamuoliukas lygiai megztas duos spalvotus dryžiukus, kurie taip ir prašosi subanguojami. O dar pabangavus skirtingomis kryptimis, paieškojus įdomesnio silueto…

grazu 178

Kojininiai siūlai kaip niekas kitas tinka vyriškiems megztiniams.  

Jie lengvi, ploni ir šilti ir nereikalauja tikros vilnos priežiūros. Alkūnės laikys narsiai kaip kojinių padai, o supurvintą megztinį drąsiai galėsite skalbti skalbimo mašina.

IMG 0357

Plonu siūlu atlikta apdaila – kaip iš parduotuvės:).

IMG 0359jj

Kojininių siūlų skyrelyje rasite patį gausiausią spalvų pasirinkimą – raštus, dryžiukus, melanžus ir perėjimus.

IMG 0360

Norisi neįkyrių, bet nenuobodžių natūralių spalvų?

IMG 0355

O gal patrinto džinso efekto?

IMG 8716

Apvalus lygus siūlas bus draugiškas visiems jūsų pasirinktiems tekstūriniams raštams.

IMG 8719

Kad niekas nesuabejotų megztinio kilme – prisiūkit ženklelį „Hand Made”.

IMG 8713

Ir tik su trumpomis atkarpomis margintais kojininiais siūlais galėsite išgauti tokį tapybišką efektą:

IMG 0056

„Rėmeliui” puikiai tiks bet kokia neutrali spalva – pilka

IMG 0059

ar juoda.

photo2

Ir būtinai – tokios pat margos sagutės:).

photol

Zizaginis megztukas megztas Aušros SvarauskienėsRegia 4-ply Tweed 0002, 9066, 9065, 9063, sagos – Union Knopf. Du moduliniai megztukai su ir sūnui megzti Giedrės Valtaitės. Mamos megztinio kvadratėliai megzti iš Regia Design line by Kaffe Fassett 4350, sūnaus liemenė – iš Regia Design line by Kaffe Fassett 4453. Smagiai banguotas megztukas ir po jo einantis vyriškas megztinis – abu megzti ir fotografuoti Danutės Mačėnienės. Moteriškas megztukas megztas iš Crazy Zauberball 1702 (mažas lapiukas), vyriškas – iš Regia Tweed 9062. Rudai melanžinis megztinis megztas Aušros GrigelionienėsFabel 823. Džinsinis megztukas – Aušros Svarauskienės, siūlai – Schoppel-wolle Jeans Ball 2118, sagos ir ženklelis – Union Knopf. Margų kojininių siūlų megztinis (spėju, iš Regia World Ball skirtingų spalvų) megztas Genovaitės Venclavičienės, o vaikiškas margas – Aurelijos Mikalauskaitės (spalvotos sagutės – Union Knopf).

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00