Tekalba siūlai

Kojininių siūlų gamintojai nuolat suka galvas, kuo mus nustebinus ir pradžiuginus. Nuo spalvų ir raštų margumynų raibsta akys, viena kolekcija veja kitą. Visi siūlai dažomi trumpomis atkarpomis, turint galvoje nedidelį akių skaičių kojinėms. Tik imk ir megzk. Bet ne! Lygiai megzti ir tiesiog džiaugtis spalvomis daugeliui pasirodo per nuobodu ir jau visa armija dizainerių suka galvas, kaip čia įvairius raštus prie tų margų spalvų priderinus, kad vienas kito neužgožtų, kad abu nesusipyktų, o atvirkščiai, vienas kitą pabrėžtų.

IMG 2382 medium2

Šiandien noriu grįžti prie pačių siūlų ir leisti kalbėti tik jiems. Demonstruoju prastą savo pirmųjų kojinių iš Opal HW 2107 nuotrauką. Atsivežiau šį kamuoliuką iš Vokietojos dar prieš MZ atidarymą ir net kvėpuoti giliau prie jo bijojau. Toks jis man be galo gražus atrodė. O pavadinimas! „Kelias nuo tavęs iki manęs ir atgal”… Apie jokį raštą net nepagalvojau, nes tik lygios geros akys man pasirodė tinkamiausios visam tam dažymo menui atskleisti. Paskui jau gerokai išdrąsėjau, išlepau, derinau, maišiau, sukau ir makalavau. Ir vis tiek neradau tinkamesnio būdo gražiems kojininiams siūlams atsiskleisti kaip tos pačios lygios geros akys be tokių nukrypimų. Net stulpelis, kuriuo mezga kojines daugelis mašinų, man yra jau ne tas. Gal nešiojimui ir patogiau, bet grožis nukenčia. Vienintelę išimtį palieku Rūtos J. mėgstamam pusiau stulpeliui (3 geros, 1 išvirkščioji), nes dominuoja geros akys – tabula rasa spalvų mozaikoms…

DSC 0734

Deja, šitokį paprastą sumanymą pasirodė labai sunku iliustruoti. Daugelis nežiūri rimtai į lygiai numegztas kojines, mano, kad tame nėra jokios kūrybos ir jokių atradimų – tik mokėk paprasčiausią kojinę numegzti. Todėl ir nuotraukų, kur scenoje tik siūlas – juokingos kruopos. Mažai kas jas fotografuoja;  numezga, pasidžiaugia ir ant kojų:). Ir tik kelios lygios poros demonstruoja, kaip gražiai nudažyti Regia Viva Color 4863 kamuoliukai ir kaip skirtingai jie atrodo suaugusiškose ir vaikiškose kojinėse.

DSC 0736

Kitas Rūtos Iliuk (jos dvi viršutinės nuotraukos) favoritas – Drops Delight. Kaip povai uodegas išskleidžia savo spalvas 12 ir 14 numeriai.

DSC 0753.JPGtt

DSC 0756

Dar viena Regia Viva Color spalva kitos Rūtos (Juzėnienės) kojinėse – 4864. Ši Rūta mezga kojines 3 geros, 1 išvirkščioji stulpeliu, suderindama grožį su patogumu.

IMG 7162

Trys pačios vyriškiausios spalvos Dalios Liepuonienės megztose kojinėse iš tos pačios Regia Viva Color serijos – 4862, 4863 ir 4865.

IMG 9261

Be jokių kliūčių Audronės Steponaitienės kojinėse skleidžiasi Kaffe Fasset spalvinis genijus – Regia Ombre Stripes 4483.

DSC04713 medium2

Mano ką tik neseniai rodyta Schoppel-wolle „Das Paar” pora (2208 šiltas frontas) demonstruoja tobulą simetriją, gan sunkiai išgaunamą tokio tipo raštuotose kojinės.

IMG 9374

Jolanta Kasteckienė mėgsta kojines neilgu aulu, tai pridurdama šen bei ten vienspalvį priderintą aulą ar kulną, iš vienos normos pagamina net dvi poras, panašias kaip brolis ir sesuo.

20150630 092923

O kartais lieka ir trečiai mažylei:). Ši megzta iš Regia City color 4778 (Boston), o jos didžiosios draugės – iš Opal HW 1435.

IMG 3244

Kiti su komplektai – iš vieno Opal HW 2104 kamuoliuko.

IMG 3248

Ta pati spalva – be jokių priedų – didelėse vyriškose Jurgitos Bulvičienės kojinėse.

Projektas Kojines

Rūtos Juzėnienės (tai ji tuo stulpeliu mezga, pagal tai gal galima ir autorių atpažinti?) Opal „Žiemos pasaka” 2152 spalvos.

IMG 7167

Rasos Juškienės Opal „Žiemos pasaka” 2157  – džinsiniai atspalviai lyg šešėliai ant sniego vakarėjant…

P7237251k

Jolanta (ta pati, kur mezga trumpais aulais ir iš vienai porai skirtų siūlų pagamina dvi) labai greitai viena pirmųjų išbando naujausius spalvynus. Štai taip ant jos kojų atrodo kosminė odisėja Regia Active color 2316:

IMG 0463-001

O štai taip viena iš Regia Metropole color spalvų – 4491.

 IMG 9341

Šita mano pora taip pat atsirado iš susižavėjimo nauju Crazy Zauberball kamuoliuku – 2250 (abu labu tokiu).

IMG 0841

Kad būtų gražu, bet nenuobodu, mezgiau nuo sau neįprasto galo – pirštų. Ir nugaroje Rūtos metodu padariau stulpelį 3*1, kad geriau aptemptų…

IMG 0851

Tik tiek, bet gal ir tas lašiukas paskatins nors retsykiais atsigręžti į siūlą ir pakviesti jį solo partijai…{jcomments on}

 

 

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00