General Hogbuffer

1-IMG 3506

Kalbėdama apie kojines ir įvairiausius jų modelius, negaliu nepaminėti vieno savo mėgstamiausių dizainerių General Hogbuffer. Jo kuriamos kojinės pačių įvairiausių „žanrų”, įdomiausių konstrukcijų, visokiausių technikų. Be kojinių gražumo ir įdomumo, visiems jo modeliams būdingos labai aiškios ir logiškos instrukcijos, viską megzti lengva ir paprasta (nors galutinis rezultatas toli gražu neatrodo taip paprastai), kojinės puikiai guli ant kojos ir – šiais laikais tai jau truputį iš fantastikos srities – viskas yra nemokama! Jo puslapyje galėsite patyrinėti visus modelius, šiandien pristatau kelis jų.

1-IMG 3490

Squircle” (megztos iš Regia Color 1903 ir Zauberball 2082 (Charisma)) pavadinimas kilęs iš užuominos į matematinę kvadrato pavertimo apskritimu problemą (squaring the circle). Užkulnis prasideda nuo siauros ripsinės juostelės ir pamažu formuojant kulną ir pėdą kvadratas virsta apskrita forma. Spalvotos juostelės ryškiai pabrėžia tą transformaciją. Spalvas galite naudoti kokias norite – galite imti dryžuotai dažytą siūlą, galite sunaudoti visus galiukus. Savo poroje aš keičiau juostelių plotį, kad ne tik nuo kvadrato prie apskritimo, bet ir nuo melsvos spalvos prie tamsaus ciklameno pereičiau. Reikės visai minimalių paskaičiavimų, kad šį modelį pritaikytumėte bet kokio storumo siūlams.

1-IMG 3475-001

Dar viena matematinė pora – „Euclid„. Netikėta ir geniali konstrukcija iš trikampių, kurie tobulai susidėlioja į žmogaus kojos formą:).

1 medium2ll

Puiki proga sunaudoti visus kojininių siūlų galiukus. Gerai įsižiūrėjau į Jurgos P.R. megztą porą – panašu, kad ji savo abiejų kojinių trikampiams naudojo tuos pačius kamuoliukus, tik margi siūlai vis kitaip kiekviename trikampyje išsimargina.

2 medium2

Mezgamas kiekvienas trikampis nuo išorinio krašto į vidų. Konstrukcija paprasta, logiška ir aiški. 

5 medium2jj

Vienintelis „minusas” – kiekvienas trikampis duos du galus sukaišiojimui. Bet naudojant siūlų galiukus šiaip ar taip galus tenka kaišioti, o rezultatas juk tikrai vertas šiokių tokių pastangų, tiesa?

6 medium2ll

Jurga mezgė didesnę 72 akių versiją, aš pasirinkau tradicinę 64 akių versiją, nes tiek akių paprastai dedu savo dydžio kojinėms. Dizainerio pastabą, kad nešiojantys 64 akių dydį rinktųsi 72 paignoravau ir gailėjausi. Kojinės gražiai guli ant kojos, bet užsimauti yra vargo;)). Kas megsit jo kojines, neignoruokit nieko, šio vyro smegenys, priešingai jo vardui Ravelryje (Braindead) oi oi kokios gyvos ir veiklios! 

IMG 7788

Šita nuotrauka demonstruoja mano duoklę simetrijai – kiekvienas abiejų kojų trikampis megztas iš to paties siūlų kamuoliuko. Ką tie kamuoliukai išdarinėjo skirtinguose trikampiuose, matote nuotraukoje.

IMG 7790

IMG 7794

Dar vienas jo modelis „Victor„, įkvėptas Frankenšteino.

i1 medium2

Kojinės, puikiai tinkančios sunaudoti nepilnus kamuoliukus, kurių neužtektų normaliai porai. Modelis siūlo įvairius variantus, perskaitykit prieš megzdami!

i4 medium2

Jurga, numezgusi savo kojines iš Drops Fabel 112, Regia 4-ply 00600 ir Regia Viva Color 4869, pavadino jas vieno iš T.Pratchett romanų herojaus Igorio vardu. Šie buvo tokiais pat dygsniais sukonstruoti iš pačių įvairiausių dalių…

i6 medium2

Nuostabi pora, megzta mozaikiniu raštu – „Pucker„. Daiva pasirinko savo porai švarų ir aiškų Regia – 4ply  1980 ir 2633 kontrastą,

IMG 5738 medium2

Gitana savo poroje suderino vienspalvį siūlą su margu pereinamu.

pucker1 medium

pucker2 medium

Dar viena neįprastai sukonstruota pora – „Sock Strap„. Galima megzti iš vieno kamuoliuko (nereikia jo niekur nutraukti), geriausia dryžiais marginto siūlo. O galima, kaip padarė Gitana savo poroje, pagrindui pasirinkti vienspalvį siūlą, o šoninę juostelę megzti iš 6 skirtingų spalvų.

strap2 medium

Vertizontal” modelyje (megztas ir fotografuotas Gitanos Gricienės) dizaineris žaidžia su mezgimu skirtingomis kryptimis. Dryžuotai dažytas siūlas šią konstrukciją efektingai pabrėžia.

ver3 medium

O apie savo patį mylimiausią General Hogbuffer modelį papasakosiu rytoj:).

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00