Grybų metas

Be galo karšta vasara ne visai į gerą pusę nulėmė uogų, sodų bei daržų derlių, užtai ruduo lyg norėdamas kompensuoti gamtos gėrybių stygių, kad pridaigino grybų!… Net aš, jokia grybautoja, tik pravažiuodama miško keliuku su fotoaparatu grįžau su nemenku maišiuku tokių grybų, kuriuos paprastai matau turguje ar paveiksliukuose;)).

1-IMG 6543

Į mišką traukia visi. Savaitgalį Varėnoje užėjau į parduotuvę, kol pirkausi, atskubėjo pardavėjos draugė su reikalais. „Apsiperku greitai ir bėgu į mišką, negaliu ištverti, kaip noriu grybauti, net rankas kojas niežti!”.

1-IMG 6470

Taip keista buvo praeiti savo pažįstamom uogų vietom ir stebėti sudžiūvusių uogienojų vietą užėmusius grybus.

1-IMG 6496

Visur. Visokiausių spalvų, formų ir rūšių.

1-IMG 6476

Valgomus ir nelabai.

1-IMG 6507

Mažus ir didelius.

1-IMG 6466

Vasarą karaliavusios voveraitės kukliai traukiasi į antrą planą užleisdamos vietą storesniems, rudesniems ir didesniems.

1-IMG 6497

Taip išpopuliarėjusios pastaraisiais dešimtmečiais, voveraitės toli gražu nebuvo taip vertinamos anksčiau. Buvęs mūsų sodybos šeimininkas tik paniekinamai ranka jų pusėn mojo: „Mes jų anksčiau nerinkdavom. Kas čia per grybas, kad jo nė kirminas nevalgo!”.

1-IMG 6484

Kirminai gal ir ne, bet žmonės valgo pasigardžiuodami. Ir mezga pakaifuodami nuo formos gražumo ir įmantrumo. 

1-IMG 6502

Kam norisi į kompaniją ir siūlai arčiau už mišką, junkitės!

1-IMG 6548

Varėniškio berniuko pintinėje – voveraitės. Jų (net 3 rūšių) receptą rasite čia. Antroje nuotraukoje – „Destroying Angel„, trečioje ir penktoje – „Violet Webcap„. Ketvirtoje nuotraukoje – „Free Knitted Mushroom”, šeštoje – „Knitted ‘Shrooms„. O įvairių storių ir formų voveraičių receptas yra čia.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00