Vienspalviai dryžiukai

Šilta graži vasara tęsiasi, o su ja ir nauji lininiai mezginiai. Kokią čia Ameriką atrasi pasakęs, kad liną labai smagu nešioti per karščius. Greičiau tą Ameriką atranda pačios mezgėjos, nebenoriai žiūrinčios atgal į medvilninį trikotažą…

1-IMG 5546

Eveliną turbūt bus galima paskelbti vasarinių mezginių čempione – tokia įspūdinga kolekcija ji šią vasarą papildė savo garderobą. Medalį (lininį, su spalvotais Noro papuošimais;)) ji jau pati sau pasigamino, pažadu ir visus parodyti, o šiandien nauja dryžuota palaidinė, tik šviežiai nuo virbalų nušokusi.

1-IMG 5540

Dryžiukai labai subtilūs ir vos matomi (tai yra vos matomi nuotraukoje, realybėje matosi daug geriau) – tarpais mezgama viengubu lininiu siūlu, tarpais dvigubu. Kaip sugebėti apskaičiuoti kiekį ir baigti su poros centimentrų galiuku, man yra visiška mistika – ne kožnam pabožnam. Matinio ir peršviečiamo audinio juostelės suteikia linui ir lengvumo ir įdomumo.

1-IMG 5541

Megzta palaidinė nuo viršaus, pailgintu nudrimbančiu kaklu (ir kaip prie matinio lino dera tas žėrintis paukštelis!),

1-IMG 5547

pečių linijoje pridėdinėjant kiekvienoje eilėje, atskirai mezgamas priekis ir nugara rankovių dalyje, paskui viskas sujungiama ir važiuojama plačiu ratu vos mažinant.

1-IMG 5549

Beje, tie dryžiukai labai gerai atrodo ir išvirkščioje pusėje. Vien dėl to verta  pasirūpinti kitos, vidinės pusės, grožiu, nes mezgi vieną daiktą, o turi du;).

1-IMG 4117

Lininių dryžiukų istorija nesibaigia. Artimiausiuose planuose – marškinėliai vyrui, taip pat dryžuoti, pažaidžiant ne tik storiais, bet ir spalvomis. Prisipažinsiu, buvo pagunda palaukti ir parodyti visą dryžuotą šeimyninį portretą, bet apsigalvojau. Vasara dabar pačiam pakilime, o vasarinius drabužius juk smagiausia megzti vasarą, ar ne?

1-10489818 700554160017532 6993418630666505800 n

Evelinos Drazdauskienės megzta lininė palaidinė iš 4 gijų pilko lino. Apatinė nuotrauka – Ramunės, bet tai jau kita istorija, taip pat lininė:).

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00