Linas nukeltomis akimis

Kam baisus mezgimas iš viegubo lino, slėpkitės! Paprasto lino mums jau negana, mezgam jį nukeltomis akimis!

1-IMG 5420

Įtariu, tą košę užvirė Aušra, suradusi labai gražų nukeltų akių raštą savo daugiaspalvėms lino atsargoms ir pamezgusi ketvirtadienį kitą. Gražvydė, šių raštų fanė, kabliuką tuoj pat pagavo ir savaip tą košę pagardino – savo mėgstamomis saulutėmis.

1-IMG 5424

Kas tais raštais yra mezgęs, tai supras, koks nelengvas čia reikalas. Raštai tai mezgasi lengvai, bet tas laisvumas, kuris taip gražiai atrodo vilnoje, line gali pasirodyti papliuręs ir netvarkingas. Po bandymo buvo atmestas ripsas ir juo mezgamas tik pagrindinis ornamentas, o fonas – lygiomis akimis, kurios suteikia daugiau tamprumo ir lygumo. O visas mezginys nuo tų lygių ir ripsinių akių žaismo mirga ir keičiasi akyse kaip iliuziniai raštai, nelygu, kuriuo kampu pažiūrėsi.

1-IMG 5429

Suvaldytas linas duoda tokią neįpratą medžiagą, kad iš pirmo žvilgsnio net sunku suprasti, kad čia megzta, o kad suprastum kaip, gali ir antro bei trečio nepakakti…

1-IMG 5432

Dar vieni spąstai laukia mezgant drabužį. Nukeltų akių raštai neduoda tokio pat dydžio gabalo, kokį gautum užmetęs tiek pat akių ir megzdamas lygiai. Tas pakomplikuoja modeliavimą, visus tuos kaklų ir rankovių formavimus. Gražvydė išsisuko meistriškai, pažiūrėkit, kaip dailiai išspręstos net tokios mažai matomos vietos kaip pažastis!

1-IMG 5440

Gražvydės Norkienės megzta palaidinė iš 4 gijų lino, saulutės motyvas paimtas iš Barbaros G.Walker raštų knygos.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00