Nežinomi mezgėjų keliai

Pirštinės

Norėjau šiandien pademonstruoti labai gražų komplektą – pirštines ir kepurę.

Kepurė

Iš pradžių buvo kepurė, iš pirmo žvilgsnio  panaši į šitą (ar šita panaši į aną), idėjų sklaidą sunku susekti, bet iš pirmo žvilgsnio panaši kompozicija (apčioje spalvotas raštas, viršuje gerų ir išvirkščių akių dryžiukai) ir dviejų siūlų (margo bei vienspalvio) derinys. Bet visa esmė slypi niuansuose!

Kepurė

Užsiriečiantis, o ne lygus ripsinis kraštelis, sukeisti spalvoti ir vienspalviai dryžiukai (Rūtos kepurėje dominuoja spalvotas Noro, Aušros – vienspalvis pilkas), greičiau ir kitaip užbaigtas viršugalvis su būtinu cypuku – ir kepurių nė iš tolo vienai giminei nepriskirsi. Mezgime tai yra viena labiausiai mane žavinčių sričių – individualumas. Darydamos sau, prisitaikydamos raštus, modelius ir spalvas, mes kuriam savo nepakartojamą stilių…

Kepurė

Liko siūlų (kiek neliko, galima prisipirkti;)) ir Aušra nusprendė nusimegzti pirštines prie kepurės. Čia ji taip sakė ir abi taip manėme.

 Pirštinės

Tie patys spalviniai deriniai, rašto motyvas ir spalvoti dryžiukai (negaliu atsižiūrėti, kad išvirkščios akys, mezgamos kitos spalvos siūlu, „sudygsniuoja” kontrastingais brūkšneliukai pilkas juosteles!), visi įrodymai, kad pirštinės tikrai yra prie kepurės, prieš jūsų akis.

Pirštinės

Kol vakar su naujom pirštinėm neatėjusi Aušra pasiėmė ką tik atkeliavusią estiškos vilnos sruogą ir abi supratom, kad viskas buvo derinta tai prie jos! Laukiame tęsinio 🙂

Pirštinės

Aušros Grigelionienės megzta kepurė ir pirštinės, siūlai – Drops Lima 519 ir Big Delight 02.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00