Pirštinės – pirštuotos ir kumštinės

Taip sutapo, kad metų kaita buvo laikas visiems pirštinių (tiek pirštuotų, tiek kumštinių)  kursų dalyviams pasirodyti. Pradedu nuo pirštuotų, kurios, nors buvo vėliau, beveik vienbalsiai buvo pripažintos lengvesniu ir greitesniu mezginiu:). Ir, kaip matysit iš nuotraukų, labai įtraukiančiu;)). Mezgėm jas be jokio rašto (tai yra taip buvo numatyta, nes svarbiausias dėmesys buvo skirtas gražiai ir tinkamai formai), o tokia balta lenta taip ir prašosi užpildoma… Živilė Mažeikienė savo šiltas pirštines iš plonytės estiškos vilnos dekoravo įmegztais karoliukais:

Pirštuotos pirštinės

Astos Bekintienės kakavinės spalvos pirštinaitės iš „Fabel” taip ir prašėsi, kad ant jų nutūptų šie trapūs balsvi drugeliai…

Pirštuotos prštinės

Ši pora – tų pačių rankų darbas. 

Pirštuotos prštinės

Ši – taip pat:). Per patį įtempčiausią gruodžio mėnesį!!! Spalvoti „Zauberball” kamuoliai taip ir prašosi sumezgami į spalvotus pirštukus…

Pirštuotos prštinės

Jolitos Riliškienės taip pat dvi poros! Vienoje ji bene pirmoji išbandė prašmatnią MZ naujieną -„ Rowan Fine Art”, tai mes visi galim ne tik pasidžiaugti nauju mezginiu, bet ir savo akimis pamatyti, kaip ta dailiai dažyta sruoga dėliojasi į skirtingų dydžių dryžiukus, priklausomai nuo akių skaičiaus. Per patį plaštakos vidurį Jolita įkomponavo sudėtingą (mezgamą kiekvienoje eilėje) augalinį (ar man tik atrodo augalinis dėl žalios spalvos”:)) kiauraraštį:

Pirštuotos pirštinės

Antroji pora – iš tų pačių dailučių „Zaberball100” kamuolių (šis vadinasi „Alyvų kvapas”), kuris panaudotas taip, kad prasidėjęs skirtinga spalva, ateitų prie to paties violetinio atspalvio prie pirštų ir beveik vienodai nuspalvintų abiejų rankų pirštus.

Pirštuotos pirštinės

Ir subtilios sagos – lyg pražydusios gėlytės – ant jų…

Pirštuotos pirštinės

Kaip matote, sagos – vienas populiariausių pirštuotų pirštinių dekorų, ir kaip smagu stebėti, kaip skirtingos sagos su skirtingais siūlais, duoda tokius radikaliai skirtingus rezultatus.

Pirštuotos pirštinės

Beatos Simanavičės pirštinės (priderintos prie kojinių;)) iš Opal  „Hundertwasser” serijos dekoruotos moderniom spalvotoms sagutėm pačios kaip paveikslas.

Pirštuotos pirštinės

Visai kitokios metalinės, nugludintus akmenėlius primenančios sagos papuošė Ramunės Katinaitės tvidines pirštines,

Pirštuotos pirštinės

kurios sugulė į tobulą komplektą su pakakliuku iš „Gradient” (Kas turi kokosą?) siūlo:

komplektas

Ramunė pirštinių mezgimą pradėjo ne nuo pirštuotų, o nuo kumštinių, kurias derino prie naujos žieminės movos iš storo ir šilto „Big Delight” siūlo. „Pirštinių norėjau švelnių, mielų rankom, bet kartu ir šiltų, ir aišku, kad derintųsi prie būsimos movos. Į pasiūlytus graužiančios vilnos siūlus iškart numojau ranka, sakiau: „Nu jau ne!”. Pirštinės gavosi iš nežinia kelinto karto, nes iš pradžių buvo nevienodos, paskiau – nedailios…”  Matot, kokios gavosi dailios! Ir tikrai švelnios ir jaukios  – iš Rowan „Felted Tweed”:)

Kumštinės pirštinės

Ir kai jau viskas viskas buvo numegzta (prisižadėjau sau iki Naujų baigti visus visus pradėtus mezginius), užsimaniau dar vienų piršinių…. iš tos labai keiktos Farerų salos vilnos :), mėlynų, su simboliškomis eglutėmis :). Iir galiu pasakyti, kad pastarosios gavosi tikrai ideliai įstatytu nykščiu, labai patogios, ko negalėčiau pasakyti apie pirmąsias. Na bet žinome, kaip būna su tom pirmosiom :)”  Ta-da-da-dam – visa kolekcija!

Visa kolekcija

Linos Bikelienės kumštinės pirštinės iš „Capuccino” – ir šiltos, ir švelnios, ir dailios:):

Kumštinės pirštinės

Aš paprastai per kursus linkus laikytis griežtos tvarkos, visi mezga tą, ką liepiu reikia, bet kartais atsiranda visokių smagių išimčių. Tokių, kaip šios Ingos Davidonienės pirštinės su Totoro:). Nes šąlančioms sūnaus rankytėms buvo pažadėtos ir šios spalvos, ir šis modelis. Duoklė kursams – dekoratyvinis kraštelis ir įstrižų juostelių rankogalis, o mokytis megzti dviem spalvom galima bet kokius raštus. „Iki šiol esu mezgusi tik paprastas, vienu siūlu, na dar kokiu rašteliu paįvairindama. Procesas lengvas nebuvo, tas siūlų kaitaliojimas, tikra vargo vakarienė… Bet rezultatu, nors ir ne tobulu, esu labai patenkinta”. O naujam pirštinių šeimininkui linkiu kuo greičiau sulaukti sniego, nes ši Farerų salų vilna, pastoviai ir iš širdies užsiimant gniūžčių ar besmegenių lipdymu, virsta tikru auksu…

Totoro

 Ir diena visiems kursų dalyviams per šventes pasimetusiems laike prisijungti – jei numezgėt, dar spėsit nufotografuoti ir atsiųsti loterijai, o gal spėsit ir  pabaigti megzti?…:)

2014 01 03. Nykštukai, nutrūkę nuo mokyklinio ritmo grandinės ryte miega taip ilgai, kad išeidama galiu tik pabučiuoti į susivėlusius pakaušius, kyšančius iš po anklodžių, tai burtus teko traukti pačiai. Ta proga pademonstruosiu savo Kalėdų dovanas – štai tokius maišelius mano mama siuva smulkiems drabužėliams ar mezgimo projektams susidėti 🙂

Burtai

Tamsiame maišelyje – kumštinės pirštinės (t.y., jų autoriai, kiek porų, tiek lapelių su tuo pačiu vardu), gėlėtame – pirštuotos. Ta-da-dam!

Burtai

Prizai – vertingos mezgimo knygos – atitenka Ingai Davidonienei ir Živilei Mažeikienei! O geriausi prizai visiems – and Jūsų ar Jūsų artimųjų rankų:).{jcomments on}

1 komentaras apie “Pirštinės – pirštuotos ir kumštinės”

  1. sveiki, niekur nerandu aprasymo kaip nusimegzti pirstines su trimis pirstais , nes kartais pritekia dirbant

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00