Tebūna mezgėjų kaklams šilta!

Mezgantiems žmonėms pasiruošimas Kalėdoms prasideda laaabai anksti. Įprasta, kad viskas vyksta viena kryptim. Tu mezgi artimiesiems dovanėles,  o pačiai gauti megztą daiktą – šansų vienas iš milijono. MZ palaiko T. Pratchett’ą – tik toks šansas turi šansų realizuotis! – ir organizuoja jau tradicija tapusius kalėdinius mezginių mainus. Šių metų tema – šiltas ir gražus daiktas kaklui.

Inspira Cowl

Audronės Steponaitienės megztas kaklas, nuotrauka – dukters Julijos, modelis – „Inspira Cowl„, siūlai – Zauberball 1963 (spanguolės) su Admiral degrade 1261deg.

Diapazonas platus neužmatomai – bet kokios skaros, viengubi, dvigubi kaklai. Primenu pačius pačius populiariausius: baktusas ir įvairios jo variacijos, inspira cowl, dvigubas kaklas vietoj šaliko (toks antroje nuotraukoje ir dar čia), kaklas – pelerina ar panašus kitoks ir t.t. ir pan. Svarstėm, gal apsiribojus, tarkim, baktusu, jį žino, myli ir vertina VISI, net jei vadina kaktusu vietoj baktuso. Bet megzti vienodą modelį – nuobodoka… Todėl palikom tokį platų pasirinkimą. Kas sakys, jog mainai gali būti labai nelygiaverčiai, sutinku… Gali taip atsitikti, bet rankų darbo dovanos – neįkainojamos, unikalios, tai gal ir nesprauskim į  labai jau griežtus standartus ir priimkim šį iššūkį kaip smagų žaidimą: pats stengiuosi kuo labiau pataikyti ir pradžiuginti kitą žmogų ir nuoširdžiai džiaugiuosi gauta dovana, nelygindama sunaudotų metrų ar laiko. Idealų, mano nuomone, mainų aprašymą radau Daivos puslapyje, trumpai, taikliai ir šmaikščiai visa esmė išguldyta.

mozaikinis kaklas

Mūsų techninės taisyklės kiek kitokios.

Visi, norintys dalyvauti, paima A4 formato lapą (būtinai, kad visų anketos būtų vienodos, jokių pažymėtų kortų;)) ir jame surašo tokius dalykus:

1. Vardas, Pavardė, telefonas ir elektroninis paštas – viskas tam tikslui, jei dovanotojas negalėtų atvykti nustatytą dieną, dar kas nenumatyta įvyktų ir būtų galima perspėti gavėją ir su juo susisiekus susitarti. Čia jau kraštutinis atvejis, kas dalyvauja, įsipareigoja numegzti ką nors gražaus ir šilto kitam, tiesiog… mūsų planai – Dievo anekdotų knygelė.

2. a) Mėgstamos ir tinkančios bei b) netinkančios ir nemėgstamos spalvos. Jei piršinėms ar riešinėms tai nebuvo labai jau svarbu, daiktui prie veido spalva yra labai labai svarbi, ji turi žmogui tikti. Todėl kuo tiksliau parašysite apie save, tuo daugiau šansų turėti daiktą, kurį užsimovus spindės akys ir aplinkiniai žmonės bers komplimentus. Punktas b) iš esmės apie tą patį, tik iš kitos pusės :).

3. Jautrumas vilnai ar kitiems pluoštams – taip pat labai svarbus punktas, nes kaklas, visi suprantam, jautri vieta, ir nesinori nieko, kas erzintų ar graužtų. Parašykite, ar toleruojate estišką vilną, alpaką, kojininius siūlus, moherį, o gal nešiojate tik meriną?…

4. Stilius ir pomėgiai. Vieni miršta dėl įmantrių kiauraraščių, kitiems patinka geometrija, treti dievina dryžius, o dar grupelė – minimalizmo gerbėjai. Kuo daugiau ir išsamiau aprašysite save, tuo daugiau šansų pataikyti į dešimtuką. Gal turite kokią su kaklo mezginiu susijusią svajonę, rašykit drąsiai, svajonės turi tendenciją pildytis, tik nepamirškim, jog tai svajonės, o ne užsakymų stalas:).

Su anketa viskas. Užpildytomis anketos keisimės spalio 11 d., ketvirtadieninio klubo susitikimo metu, sakykim, 18 val. Kas negali atvykti tuo metu, o dalyvauti nori, atneša ar atsiunčia užpildytas anketas iki to laiko, o po spalio 11d. ateina išsitraukti savo laimės.

Pagrindinė – mainų data – pirmasis gruodžio ketvirtadienis. Visi dalyvaujantys GRUODŽIO 6 dieną pasižymi savo kalendoriuje raudonai, ketvirtadieninio klubo susitikimo metu keisimės dovanėlėmis. Numegzti jas turėsite 8 savaites laiko, keičiamės kasmet anksti, advento pradžioje, nes gruodis – įtemptas laikas, nebereikia papildomų rūpesčių. O ir šiluma ant kaklo džiugins…:). Labai visus kviečiu!{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00