Kaklas

Pirmą kartą apie šį funkcionalų šaliko pakaitalą sužinojau rudenį, kai kelios merginos viena po kitos ateidavo į parduotuvę su tuo pačiu kaklu (ne tokiu pačiu, o tikra ta žodžio prasme tuo pačiu) ir rinkosi siūlus, kad nusimegztų panašų. Kartą užėjusi originalo savininkė pasakojo,  jog toks gugis (taip ji meiliai pavadino šį aksesuarą) yra numegztas ir jos vaikučiui ir ji atsidžiaugti negalinti, kaip patogu: kaklas visuomet šiltas, jokie galai nesiplaiksto, niekas neatsiriša… Iš tiesų, tai tokį patį daiktą mačiau jau prieš kiek metų ant Aistės kaklo (mašina, ne rankom megztą) Kiolne, bet, matyt, turi ateiti tam tikras laikas, kai iš tiesų pamatai.

Šis nuostabus daiktas mezgamas kaip platokas šalikas ir pradžia sujungiama su pabaiga. Užsidėjus ant kaklo jis tiesiog apsukamas dar kartą apie kaklą ir jūs jau su „šaliku”. Vieną kilpą apvyniojus tampriau apie kaklą, kita, laisvesne, galima apsigobti pečius ar, reikalui esant, užsimesti ant galvos. Apsivyniojus 3 kartus, jis labai tampriai apgula kaklą.

Kaklas Kaklas
Kaklas Kaklas

Genovaitės Račinskienės megztas kaklas.

Šį pirmąjį, bandomąjį variantą man numezgė mama iš storos vilnos dar rudenį, kasdien jį nešioju ir neketinu kol kas sugrįžti prie šalikų 🙂

Bet labai rūpėjo kitokia versija ir numezgiau dar vieną raudoną, sudėjus kartu plonytį moherį su šilku ir taip pat ploną Baby Merino siūlą. Mezgiau laisvai 4mm virbalais ir išėjo toks lengvas, gerai krintantis ir labai šiltas bei švelnus kaklas. Demonstruoju jo dydį  – trumpesnis nei tikras šalikas, nes nėra galų.

Kaklas
Siūlai: Baby Merino 16 ir Kid Silk 14

Pasirinkau raudoną spalvą, nes ji man tinka, patinka ir atrodė labai kalėdiškai.

Kaklas

Nemažą (o gal net ir svarbiausią;)) vaidmenį čia suvaidino gražioji Nigella Lawson su raudonu moheriniu šaliku ir kalėdinėmis vaišėmis rankose knygoje „Feasts”, man ši nuotrauka – tokia Kalėdų kvintesencija…:)

Kaklas

Nedidelis lyrinis nukrypimas. Daiva, nusižiūrėjusi Ingos megztą peleriną, pagal nuotraukas (ji sako, kad neturėjo knygos po ranka, bet aš abejoju, kad megztų pagal ją, jei ir būtų turėjusi:)…) nusimezgė savąją. Ir ne tik peleriną, o ir šaliką tuo pat raštu, kurį pamačius man net silpna pasidarė, kaip gražu ir, bjauriausia, kaip aš tokio noriu!!!! Virkavau tuo metu apie tai visiems, kas tik klausėsi, kaip nuostabu būtų tokį kaklą nusimegzti šiuo raštu (dalis švedišku, dalis – paprastu stulpeliu). Ratas greit užsidarė, kur prasidėjęs (visai kaip kaklo modelis :)) – jį nusimezgė Inga iš nuostabaus alpakos ir avies vilnos mišinio Natur Pur šviesiai pilkos spalvos.

Kaklas
Ingos Dirvonskytės megztas kaklas. Siūlai: Natur Pur 9020

Gražu be galo! Ir ne man vienai…

Kaklas

Teko Ingai skubiai megzti tokį pat daiktą sesei, tik kitos, vos kreminės spalvos ir kito siūlo, ką tik naujai atvykusio Nepalo.

Kaklas
Ingos Dirvonskytės megztas kaklas. Siūlai: Nepal 0206m

Jis nuostabiai atrodo ir ant kaklo vietoj šaliko, ant pečių vietoj skraistės, ją taip pat galima nešioti įvairiai – labai palaidą arba susegtą sage prieky, kai norisi krūtinėje šilumos. Paprastai aš, pamačius kito darbą (ir net ne vienas variantas!), nusiraminu. O čia niekaip. Vis Ingai užsukus į parduotuvę akim šaudom po lentynas ieškodama sau tinkamų siūlų. Žiema juk dar nesibaigia, o jis nusimezga greitai…{jcomments on}

Kaklas Kaklas

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00