Mezgimo ir siuvinėjimo draugystė

Praeitos vasaros „Rowan” 53 žurnalo viršelio modelis gundė daugelį, bet tas pats daugelis dantis atšipo vien pagalvojęs apie visos puokštės išmezginėjimą intarsija, kaip siūloma instrukcijose. Virginija, pritaikiusi tam reikalui siuvinėjimą, pakartojantį megztos akies formą, panašu, sukėlė nemenką perversmą nedideliame rankdarbiautojų pasaulyje, įkvėpusį ne vieną pakeisti nuomonę. „Čia tai jau ne man…” virto „O, visai įmanoma!” ir rezultatai lenda kaip grybai rudenį… Ir kokie grybai!

Ladies in Black

Technika sena ir puikiai visiems žinoma, tereikėjo ją suvesti su paskutinėm mados tendecijom, įspūdingais piešiniais ant megztinių, prie kurių ne mažiau įspūdingai paplušėtume megzdami smulkiausias detales intarsija. Tikrai nenoriu pasakyti, kad siuvinėjimas – juokas, bet darbas švarus ir gali pritaikyti ne tik mezgimą imituojantį dygsnį, bet ir papildomus kitus, kaip šiame naujame G megztinyje, kur sidabrinis kontūras vaidina laaabai svarbų dekoratyvų vaidmenį.

Ladies in Black

Perkant siūlus paklausiau, kas bus, ji tik paslaptingai ranka numojo: „Ai, turiu idėją, žiūrėsim!”. O kai jau pamačiau realizuotą, akis išvarvinau „bežiūrėdama” į tokį nepaprastą rezultatą iš tokios va, labai paprastos krūvelės…;)

Ladies in Black

Sumanymo pradžioje, perkant siūlus ir pradėjus megzti tikrai buvo didelis klausimas, ar tai bus megztinis ir ar tikrai viskas “susidėlios” kaip reikiant ir patogiai dėvėjimui bei spalviškai. Todėl pirmiausiai numezgiau tik dalį siuvinėjimui, ~80 eilių, išrikiavau damas, kadangi vaizdas tiko, tai baigiau megzti kaip megztinį :). Nesėkmės atveju tai būtų pavirtę į dekoratyvinę pagalvėlę :)”

Ladies in Black

Labai man patinka, kad siuvinėta tokio pat storumo siūlu kaip ir megzta, tai figūros beveik reljefinės tapo, atrodo lyg žengtų vienu žingsniuku prieš mezginį.

Ladies in Black

„Nenešioju nieko juodo, nes kaip vasaros spalvinio tipo žmogui netinka nei juoda, nei balta, turi būti antracito, pilka, pieno, kreminė ir t.t. Kelis metus šios juodos damos (originale jos juodesnės) laukė eilės ir pagaliau šių metų mada – pasiuvinėti ant mezginio – vėl  leido jas puikiai panaudoti megztukui papuošti. Motyvas idealiai atitiko tiek plotį megztinio tiek pageidaujamą aukštį. 
Mieliau siuvinėčiau Sniegės damas, bet nėra schemų :)…
Siūlai Regia Tweed 4-fädig / 4ply naudoti megztuko pagrindui labai patiko: minkši, švelnūs ir jaukūs. Pastaba: atskirų partijų kamuoliukai skyrėsi spurgelių spalva, pvz., nebuvo geltonos, bet turėdama tik tokį vieną, puikiai išsisukau megzdama rankoves ir keisdama 2-u skirtingus kamuoliukus kas ~4 -6 eiles. Po skalbimo mezginys truputį pailgėja. 
Net labai patenkinta šiuo rezultatu. Tiesą sakant, jei ne dvi viršuje paminėtos mūzos (Virginija ir Gražvydė), tai vien Rowan idėjos (gal ten ir išmegzta…) (tikrai išmegzta – mano pastaba) nebūčiau naudojusi.”

 Ladies in Black

Priekis / nugara – 130 a. Rankovės : megzta iš viršaus į apačią: 85,siaurinimas…,54 a. (1 rankovė – 1 kam.)”

Ladies in Black

G megztinis ir nuotraukos bei pastabos, siūlai – Regia Tweed 4-ply 00002, Regia solid 02066, Regia Silk 00091. Siuvinėjimo schema – „Vishivaju krestikom”, 2008.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00