Rugsėjo pirštinės

Rugsėjo pirštinės

Reikės:  ~ 50g dviejų kontrastingų spalvų siūlų (pirmoje nuotraukoje naudota Drops Baby Merino tamsiai pilka (20) ir geltonai žalia Drops Alpaca (2916), antroje – Drops Alpaca pilka (8120) ir gelsvai žalia (2916)), 2 mm kojininių ar valinių virbalų (arba kito dydžio, su kuriuo gautumėte reikiamą tankumą arba jį pakreiptumėte sau tinkama linkme), žymeklio eilės pradžiai pažymėti ir žiogelio.

Rugsėjo pirštinės1

Mezginio tankumas: 10*10 cm ~ 34*36 akys

Uždėti 60 akių, išskirstyti jas į 4 dalis, jei mezgate kojininiais virbalais, ar į 2, jei su valu („magic loop”). Žymekliu pažymėti eilės pradžią ir megzti ratu tamsiu siūlu pagal schemą I. Kartoti 1-8 eiles tiek, kokio ilgio pirštinės stulpelio norėsis, baigti raštą po 4 arba po 8 eilutės. Abiejose porose aš 3 kartus pakartojau 1- 8 eiles, paskui dar kartą 1- 4 (viso 28 eilutės).

Stulpelis

Pririšti kontrastingos spalvos siūlą ir megzti toliau dviem spalvom (tamsus langelis – žaliai geltoni lapeliai, baltas – tamsiai pilkas fonas, raudonas langelis – nėra jokios akies), pridedant nykščiui pagal schemą. Išmezgus 21 eilę atidėti 19 nykščio akių ant žiogelio, toje vietoje (virš nykščio) uždėti 3 akis, 23 eilėje tas uždėtas 3 akis sumegzti į vieną (vėl turime pradinį 60 akių skaičių).

Lapų raštas

Išmezgus visą lapelių schemą iki galo, nutraukiam geltoną siūlą ir tamsiai pilku numezgame mažinimo eilutę: *8 geros, 2 sumegzti kartu gerai* kartoti 6 kartus. Lieka 54 akys. Mezgam tamsiai pilku siūlu stulpelio raštą I 1-8 eilutes ir dar kartą pakartojam 1-4 eilutes. Nuimam akis.

Nykštys. Surenkam akis nuo žiogelio (19), 3 virš nykščio uždėtas akis ir po 1 tarpuose. Turim iš viso 24 akis, jas padalinam po 8 ant trijų kojinių virbalų ir mezgam tamsiai pilku siūlu 9 eilutes stulpelį raštu II. Pabaiga.

Belieka numegzti antrą tokią pačią ir šypsotis geltoniems lapams, nubarsčiusiems miesto šaligatvius.

Rugsėjo pirštinės

Apie siūlus ir spalvas. Šioms pirštinaitėms tiks ne tik Baby Merino ar Alpaca, taip pat bet koks kojininis siūlas, estiški Aade Long 8/2. Labai man patiko ne grynos alpakos pirštinaitės, o derinys merino su alpaka, merinas toks tamprus, lygus, idealus stulpeliui ir fonui, o alpakos pūkelis ir spalvos sodrumas – tik augaliniams raštams megzti…:) O spalvos tai gali būti kokios tik patinka, maniškės gimė pamačius ryškiai geltonus lapus ant aplyto tamsiai pilko šaligatvio. o Jūs auginkite kokius tik norite augalus jums gražiausioje aplinkoje :)). Tik nepamirškit, kad tokie smulkūs raštai geriausiai atrodo esant pakankamam fono bei rašto kontrastui. {jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00