Du iš lagamino

Turiu pripažinti, kad akcija „gegužė – megztinių mėnuo” nelabai man pavyko… Nesu labai pririšusi savo mezginių prie oro, bet ir man tokiom šiltom dienom norėjosi paignoruoti sveiko proto balsą, sakantį, kad žiema ateis ir ateis daug greičiau, nei aš norėčiau, ir atidėti į šoną tuos didelius, jaukius ir šildančius mezginius. VIetoj jų imtis ko nors vasariško arba mažo, nešildančio nei rankų, nei kelių, pvz., pirštinių 😉

Trikampiukai

Bet žiūriu, iš tos nepavykusios akcijos netikėtai atsišakojo labai įdomi tendencija – megztiniai iš pasakų. Jei Rūta neabejotinai įvykdytų sudėtingą pasakišką užduotį atvykti nei nuogai, nei apsirengusiai, tai naujasis Virginijos megztukas – lyg atkeliavęs iš pasakos „Trys iš tabokinės”, tik truputį pakeistu pavadinimu „Du iš lagamino”. Mintis vis tiek lieka ta pati – iš pačios netikėčiausios vietos (ar tabokinės, ar lagamino) oplia ir iššoka kažkas labai netikėto ir stebuklingo.

Trikampiukai

Abu stebuklai iš tų pačių ingredientų – Noro ir vilnos iš lagamino, beje, tos pačios vilnos;). Tik pirmame megztuke ji pieniško baltumo, o šiame – prislopintos bordo spalvos.

Trikampiukai

Šis antrasis brolis – žaismingas ir valiūkiškas, su gobtuvu, o jo gale – tos pačios turkio spalvos bumbuliukas! Šis bumbuliukas – pats geriausias įrodymas, jog megztinis nebuvo normaliu būdu suplanuotas, suskaičiuotas ir numegztas, o atsirado stebuklingu būdu, dviem burtų lazdelėm (gali būti ir sujungtos valu) pamojus ar slaptažodį pasakius, nes tokie dalykai – akivaizdu – „ne ot mira sego”.

Bumbuliukas

Tobulos sagos

Trikampiukai su sagom

ir būtina visų Virginijos mezginių sudedamoji dalis – jos pačios kurti papuošalai.

Trikampiukai

Raštas – vienas mylimiausių ir populiariausių: paprasčiausi trikampiukai. Su žydinčia ir čiulbančia juosta aplinkui.

Trikampiukai

Atkreipkit dėmesį į skaičius, pasakose būna trys sesės, dvylika brolių, dar gali būti septyni, bet niekur nieko nėra dviejų. Yra labai daug šansų, kad pasakius tinkamą burtažodį, iš lagamino iššoks trečias. Vilna dar nesibaigė…;)

Du iš lagamino

Virginijos Sankalienės megztas megztukas ir nuotraukos, pačios kurtas modelis. Siūlai – Noro Silk Garden Sock 279 su vilna iš lagamino.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00