Apie dovanojimą ir džiaugsmą

Paskutinę šių metų dieną norėčiau užbaigti paskutinį šių metų reikalą – mūsų kalėdinius mainus. Visus projektus matėte, tik vieno – ne, kurį Jūratė mezgė Daivai, bet nebesiuntė į Liuksemburgą, nes pati Daiva sugrįžo prieš pat Kalėdas į Vilnių, kur jos laukė šilta dovana.

Megztas kaklas

Kaip ir visos mes, ištraukusios sau porą, Jūratė ėmėsi kuo daugiau sužinoti apie žmogų, kuriam megs. Apžiūrėjo Daivos projektus, nuotraukas ir jose atrado Daivą sužavėjusio ginkmedžio medžius.

Megztas kaklas

Josios pačios sode augo ginkmedis, tai susirinkusi kelis jau apdžiūvusius lapelius, Jūratė ėmėsi megzti štai tokius paveikslus. Greitai nufotografavom nesusiūtą kaklą, kad visa kompozicija matytųsi.

Megztas kaklas

O susiūtą pasimatavo pati Jūratė (atkreipkit dėmesį, prie ko jis priderintas – prie tokių pačių siūlų sarafano :)) ir sulaukė krūvos dūsavimų: „Kaip Tu nusiimsi ir atiduosi???”

Jūratė su kaklu

Jūratė ne tik nusiėmė,

Jūratė su kaklu

bet dar nuvėlė prie jo pirštines į komplektą 🙂

Veltos pirštinės

Ir sugrįžus Daiva negalėjo atsidžiaugti, kaip viskas jai tiko – bet kuri kaklo pusė. „Visos mano spalvos!!!!” Bemegzdama Jūratė labai jaudinosi, tiks, patiks (kas gi nesijaudina kitam megzdamas?) ir truputį nusiramino, kad papasakojau jai juokingą sutapimą. Jūratė atėjo į parduotuvę, jau apsvarsčiusi, ką darys, išsirinko siūlus. Kitą dieną į parduotuvę užsuko Daiva, trumpam pargrįžusi į Lietuvą, ir išsirinko sau kaklui tą pačią žalsvai melsvą bukliuotą alpaką, kurios, po Jūratės pirkinio, beliko tik vienas kamuoliukas. „Atidėsiu kitam kartui”, – nusprendė. „Tikrai taip:), – šypsojosi Jūratė, tą spalvą Daivos kaklui išrinkusi…

Daiva

O Jums apžiūrinėjant gražias pačios Daivos darytas kaklo nuotraukas, norėčiau pabaigti mintimis iš kito, labai panašaus kalėdinio renginio – „Kokono” mugės. Jos organizatorė Gintė po realiai įvykusios mugės, sugalvojo padaryti virtualią, kad įsigyti patikusius daiktus ir paremti naujai įsikūrusį žaislų muziejų galėtų ir tie, kuriems nepavyko joje apsilankyti. Paskelbusi apie tai FB, susilaukė pritariančių komentarų. Vienos entiuziastingos komentuotojos paklausė, kurioje pusėje ji planuoja dalyvauti (pirkėjų ar pardavėjų). „Toje, kur duoda už dyką ir gauna daug džiaugsmo” – netiksli citata, bet mintis tokia.

Megztas kaklas

Šiuo palinkėjimu ir baigiu senus bei pradedu naujus metus. Dovanokite iš visos širdies! Ir gaukite. Daug daug džiaugsmo…

Megztas kaklas

Jūratės Derkintienės megztas kaklas, jos pačios sukurtas raštas, siūlai – Alpaca Boucle 0602, 7042, 5110 ir Delight 13, nuotraukos – visų mūsų trijų jungtinės pastangos 🙂.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00