Enso

Enso

Panašu, kad man nėra kito būdo įsitaisyti megztuką (rankom megztą, turiu galvoje ;)), kaip tik užsirašyti kokį testuoti. Greitai greitai, kol nespėjau pagalvoti. Ir apsigalvoti. Pasverti savo laiko ir visų įsipareigojimų. Pasisiūlai, paspaudi „siųsti” mygtuką ir viskas. Gali skaičiuoti naują drabužį savo spintoje. Anksčiau ar vėliau. Šiame teste aš buvau vėliau. Bet… su megztuku:)

Enso

Kas mane šitame modelyje sudomino – vėl konstrukcija. Taip įdomiai suformuojami pečiai ir rankovės. Dar myliu ripsą – toks švarus ir išraiškingas raštas. Nelabai patiko trumpos rankovės, jau iš patyrimo žinau, kad toks drabužis sunkiai prigis mano garderobe. Kai šalta, bus per šalta, kai šilta – per šiltas ir per storas siūlas. Nelabai patiko ir originalo rankovių pabaiga. Keistokai man atrodo tas įstrižas jų pabaigimas, o atlenktos su sagute truputį primena tarybinių laikų marškinėlius su kantu ir sagute. Dar man truputį reikia pagyventi, kad mano akyse jie įgautų žavią retro ar vintažo aureolę.

Enso

Sutariau su dizainere dėl tų dalykų ir gavau leidimą juos pakeisti: ji net specialiai pridėjo ilgų rankovių versiją. Aš buvau jau greitomis primetus savąją – tiesiog mezgu be jokių kampų tiesiai ir kampas palaipsniui išnyks. Kaip ten būtų gulėję, kas žino. Dizainerės versijoje išlaikytas tas pats mažinimo ir didinimo santykis = tas pats kampas. Ilgos rankovės būtų atrodę taip:

Enso

Man taip nelabai patiko ir buvo leista man rumpom eilėm tą trikampį sunaikinti. Viena testuotoja padarė originalią ilgų rankovių veriją, galite ją čia pamatyti ir įvertinti, kuri patinka labiau.

Dar vienas smagus dalykas – įleistinės kišenės. Jas buvo galima megzti iš plonesnio siūlo, kadangi visas megztinis ir taip labai storas. Aš jau nebesiklausiau dėl spalvos, galima iš plonesnio (=kitokio), tai galima ir tokios pat (=kitokios) spalvos. Mažiausiai pusė testuotojų padarė tą patį.

Enso

Sagutės kiek patraukia slidžią ir sunkią alpaką, po testinių nuotraukų abu krašteliai buvo apnerti vėžio žingsniu ir stovi tvarkinga tiesia vaga. Patraukia megztinio priekį žemyn ir alpakos svoris su dviem kišenių inkarais, tai nugaroje kelis kartus pamezgiau trumpom eilėm, kad ji pailgėtų ir atsvertų priekį.

Enso

Iš savo pusės labai norėjau dideliame projekte išbandyti šiuos siūlus – „Natur Pur”, ekologišką alpakos ir vilnos mišinį. Rezultatas – labai šiltas ir gerai krentantis mezginys. Kasdien nešioju (bandymui ;)), kad suprasčiau, kaip man patinka (ir kaip elgiasi) siūlai bei naujas modelis gan siaurom (dėl įstrižumo) rankovėm. Jaučiuosi laiminga ir šiltai apsirengusi.

Enso

Modelis – „Enso„, siūlai – Natur Pur 9020, sagutės – Jim Knopf.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00