Šedevrai

Šiandieniniam įrašui kojininiai siūlai – tik pretekstas, bet… žodžių iš dainos neišmesi. Pretekstas pristatyti nepaprastai įdomią kūrėją Jeleną Trutnevą.

Suknutė

Visi čia rodomi darbai – jos pačios kūryba, kur genialiai suderintos ir spalvos (kas galvoja, kad imi pereinamų spalvų kamuoliuką ir mezgi, tepabando…;)), ir geometrinių motyvų išdėstymas formuojant drabužio formą.

Motyvas

Kai matau tokius darbus, prisimenu vieną mezgėją, kuri mezga nepaprastai gražų pledą iš storojo Noro „Kureyon” siūlo. Pasikalbėjom kartą, ji drabužių gaminti nelabai mėgsta, nes drabužis susijęs su mada, o tai labai laikina… Mezgimas gi – procesas ilgas ir su tokia besikeičiančia mada visai nesuderinamas. Turi daryti šliap tiap, kad spėtum šį sezoną iškepti, panešioti ir išmesti, niekas tokiam reikalui neinvestuoja nei į siūlus, nei į atlikimo kokybę, nei į paieškojimą. Va koks pledas, jo forma nei nuo mados, nei nuo figūros nepriklausoma, užsikloji grynu meno kūriniu ir šildai tiek akis, tiek kūną.

Suknutė

Bet šitie drabužiai iškrenta iš įprasto greito lėkimo sūkurio ir su meno kūriniu eini į gatvę. Aš vis pagalvoju, kad bijočiau su tokiu išeiti, nes kas sekundę reiktų aiškintis, kas, kaip, iš kur??? Gal mergaitėms palengvina gyvenimą pasakymas, kad ne pačios numezgė;)?

Suknutė

Motyvas

Labiausiai man trūksta prie viso šito stebuklo – prisilietimo galimybės. Paprasčiau kalbant, instrukcijų, kad ir pats galėtum jei ne sukurti, tai bent sukurpti. Ir iškėlus nosį vaikščioti. Bet kaip daugelis iš galvos mezgančių sutiks, lengviau numegzti, nei parašyti…

Švarkelis

Švarkelis

BET… ši ciklameninė liemenė yra aprašyta „Rakdarbių krautelėje”, tiesa, 2010 metais, bet įmanoma gauti ieškant ;). Ir paėjėti jau nutiestu, bet tikrai labai unikaliu kūrybiniu keliu. Aš tai neprarandu vilties vieną gražią dieną išvysti jos KNYGĄ:)

Liemenė

Liemenė

Liemenė

Motyvas

Bolero

Bolero

Liemenė

Liemenė

Didžioji dalis autorės darbų  yra iš švelniai keičiančių spalvų siūlo, o štai šios pirštinaitės – iš ne visai tvarkingų dryžiukų:

Pirštinaitės be pirštų

Pirštinaitės be pirštų

Ir truputį praskleista konstrukcijos paslaptis 😉

Būsima pirštinaitė

Jelenos Trutnevos megzti darbai ir nuotraukos. Siūlai – „Zauberball 2079” (gėlių kalba), „Kureyon Sock S164”, „Zauberball 1536ombre” (Fuksija), „Kureyon Sock S240”, „Zauberball 1535ombre” (pakrantės akmenys), „Zauberball 1564” (tropinė žuvis) ir „Regia Design Line Jazz Color” (Flamenco sketches).

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00