Mezgimo viešumoje diena 2012

wwkip PASAULINĖ MEZGIMO VIEŠUMOJE DIENA
2012 m. birželio 16d.

Pasaulinė mezgimo viešumoje diena (www.wwkipday.com) sumanyta tam, kad nepamirštume, jog mezgimas – puikus užsiėmimas draugijai, o ne vien meditacijai vienumoje. Tai švarus, lengvai nešiojamas darbelis, kurį drąsiai galima pasiimti su savimi, kad ir kur eitume, tad kviečiame vieną dieną per metus taip ir padaryti. Atsineškite mezginį į parką, vaikų žaidimo aikštelę, kavinę, troleibusą, polikliniką, grožio saloną, net į darbą (jei viršininkas neprieštarauja) – visur, kur tenka pasėdėti ir palaukti. O gal patiks, gal įprasite?

 

Mezganti avytė

Jau trečius metus Lietuvoje švenčiama pasaulinė mezgimo viešumoje diena. Vilniuje šiais metais ji vyks paskutinį šventimui skirto laikotarpio (birželio 9 -17 dienomis) šeštadienį – jau tapo tradicija, kad „Mezgimo viešumoje diena” sėkmingai įsilieja į „Tebūnie naktis” renginius.

Šiemet „Mezgėjų suolelis” keliasi į V. Kudirkos skverą ir – didžiausia naujovė! – mezgėjos kviečiamos ne tik su mezginiu pasėdėti ant suoliuko bendraminčių kompanijoje, bet kartu papuošti mezginiais savo miestą! Megztas graffiti prasidėjo labai neseniai, tik 2005 metais, bet išplito visame pasaulyje ir džiugina ne vieno praeivio akį – daugiau vaizdų čia. Sutikite – toks lietvamzdis net lietingą dieną praskaidrins nuotaiką ;).

Apmegztas lietvamzdis

Taigi kviečiame visus entiuziastus rinktis V. Kudirkos skvere, kur 11 – 17 val. „rengsim” štai šį medį:

V. Kudirkos skveras

O gal ir žibintą šalia… Ar užrišim po šalikutį dar nedidukėms Gedimino prospekto liepoms…

Gedimino prospektas

Pasižiūrėkite savo rankdarbių skrynelėse, gal kur guli nuliūdęs numestas pavyzdėlis ar kokia megzta detalė, nebetinkanti jums, bet puikiai pritapsianti miesto erdvėje. Gal iš kokių sau nepritinkančių siūlų nusimegztų koks lopinėlis… Su visu šiuo lobiu, bei žirklėmis, adatomis ir vąšeliais su virbalais labai laukiame nuo 11 val. Kas norėtų sudalyvauti, bet negali tuo metu, ar dalyvauti nenorėtų, bet mielai parūpintų megztos medžiagos – visus megztus gabalėlius priimame išskėstomis rankomis „Mezgimo zonoje”.

Taip pat jau tapusi tradicija „Svajonių knygų” parama. Jau kelintus metus jos pasirūpina, kad mezgėjoms netrūktų visokeriopo džiaugsmo. Juk kas gali būti smagiau prie mezginio už knygą? Šiemet „Svajonių knygos” apdovanos aktyviausias mezgėjas šiuo romanu:

Svajonių knygos

ir aprengusios medžius bei pasimėgavusios įvairiausiais tą naktį Vilniuje vyksiančiais renginiais, žinosime, kad laukia puikus sekmadienis su nauja knyga – ir viskas yra gerai po saule… Didelis joms AČIŪ!!!

„Mezgimo zona” tądien dirbs nuo 10 iki 22 val, ir visą dieną čia veiks „Mezgimo klubas” – užsukite pamegzti su bendramintėmis, ypač kviečiame tas (o gal ir tuos?), kurie norėtų lankytis pas mus ketvirtadieniais, bet negali ar nespėja.

17 -18.30 val. – mokinsimės nerti puodkėlę, reikia atsinešti arba įsigyti savo vąšelį ir gan storus medvilninius siūlus;

19 – 21 val. – megsim dizainerės Olgos Buraya-Kefelian sukurtą kaklo papuošalą. Jam reikės mielo kaklui siūlo (idealiai tinka kokia nedidelė, bet ypatinga sruoga) ir tinkamų virbalų.

Megzti viešumoje galima ir savarankiškai – tiesiog išeikite ten, kur Jums patogu ar kur mėgstate lankytis. Vilnietes pažadėjo draugiškai priimti kavinė „ManoGuru” Vilniaus g., “Skalvijos” kino centras, bet galite rinktis bet kokią viešą vietą. Svarbiausia – nusifotografuokite joje su mezginiu! Nuotrauką atsiųskite mums iki birželio 30 d., ir turėsite galimybę laimėti vertingą mezgimo patarimų knygą. O jei atnešite ją išspausdintą iki birželio 30 d. – gausite 10 % nuolaidą pirkiniui. Atspausdintas nuotraukas gražiai iškabinsime „Mezgimo zonoje” (praeitų metų taip pat ;)), tad liepos mėnesį užbėkite apžiūrėti parodėlės!

nuo 21 val. kviečiame susirinkti visus ir visas, tądien mezgusius viešumoje, pasidalinti įspūdžiais ir dar pratęsti šventę.

Primename „Mezgimo zonoje” įsikūrusį retro stiliaus siūlų lagaminą. Į jį renkame siūlų likučius ar šiaip nebepatinkančius siūlus, virbalus, vąšelius, kuriuos panaudosime Mezgimo viešumoje dienos reikalams – pamokėlėms, graffiti ir t.t. Taip pat galite tą dieną atsinešti savo siūlus ar virbalus, kurie nelimpa prie širdies, bet lyg ir gaila atiduoti – mainykitės tarpusavy!{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00