Vaikiškos pirštinytės

Baigdama pirštinių sezoną, atsisveikinimui norėčiau jam pamojuoti vaikiška rankute. Mano pirmoji pora šiais metais:

Sode

Prastai matosi, kas darosi apsnigtam sode. Patamsinam foną ir – zuikis tupi prieš būsimus pietus. Ir morkas sapnuoja (todėl oranžiniai ir žali dryžiai :)).

Sode

Norėčiau dar kartą tarti pagiriamąjį žodį „Sirri” vilnai. Ji puikiai tinka pirštinėms suaugusiems, o dar labiau vaikams. Nes ką lauke daro vaikai, visi žinom. Nuo to darymo pirštinės švelnėja ir minkštėja, o vaiko rankutė visada išlieka šilta. Daugelis mamų, pačiupinėjusios pirštinytes, net pagalvoti negali, kaip vaikui mauti tokią nešvelnią vilną. Bet vilna, kaip jau ką tik minėjau, nuo intensyvaus vaikiško naudojimo (sniego vonios ir pan.) tik švelnėja, o žiemą lauke rankos ir visai jautrumą praranda, o pasistojęs vilnos plaukelis odai tik šiltumo pojūtį suteikia. Mažoji Miglė, kuri tikrai nemiega ant šiaudų čiužinio su maišine paklode (visai atvirkščiai – visi tik ir rūpinasi, kad vaikas būtų kuo švelniau ir maloniau aprengtas), visai nesipriešino šiuos zuikius jai užmovus, o paskui kiekvieną kartą maudamąsi pasakydavo: „Ačiū, teta”. Kai man kita teta papasakojo, vos nenumiriau iš laimės, nors protu ir supratau, kad nebūtinai turi būti taip;). Mama juokiasi, kad pačiai pirštinių nereikia, vaiko rankutė delne šildo.

Miglės pirštinytės

Kita pora iš tos pačios norvegiškų pirštinių knygos, bet jau daugiau akių, tai reikės jau beveik mokyklinio vaiko joms ieškoti.

Miške

Vaikiškas pirštines mezgiau šiemet iš pačių įvairiausių siūlų, nes jos puikus mezginio pavyzdėlis. Ši pora iš labai švelnaus pieno su vilna derinio:

Janotas su bebru

Turi būti viena pora su bebrais, kita – su janotais. Bet pamačiau Ravelry vieną projektą, kur viena pirštinė tokia, kita – kitokia, labai man patiko. Ir megzti tik vieną porą, ir tą abi skirtingas, ir pati koncepcija šauni – du draugai visada kartu su tavimi.

Janotas su bebru1

Šitą projektą begėdiškai nusikopijavau iš Gitanos. Tiek gėdos turėjau, kad nenusikopijavau spalvų, nors klube likau visai nesuprasta – kam imti bjaurias, bet originalias spalvas, kai jau yra atrastas tobulas variantas?

Aukso žuvys

Aš joms, tiesa, rodžiau tik pirmąjį variantą, antras – sudėjus vieną šalia kito kamuoliukus – banalus net man pačiai atrodė, bet užtai auksinės žuvytės labai tikroviškos!

Aukso žuvys

Pasmerkti mane gali tik tas, kas pats niekada jokių norų neturėjo. Aš jų visada turėjau ir mielai su tokiom pagautom pasišnekėjau.

Aukso žuvys

Išbandytas dar vienas naujas siūlas – Bergere de France „Lima”. Puikiai tiko ir pats siūlas, ir spalvos šiam modeliui – toks vintažų vintažas. Taip ir įsivaizduoju save mažytę rogutėse su tokiom (tik ne tarybinio deficito realybėje, bet… pasvajoti galima). Siūlas mano storesnis nei originale, tai ir pirštinės didesnės. Niekaip ne tik kūdikiui, todėl nuo savęs pridėjau nykštį.

Baby Nordic Mittens

Labai man patiko modelis, tai neiškentusi dar permezgiau jį su savo mylima „Sirri” vilna. Pirmą variantą pradėjau megzti neįsigilinusi, o kai pradėjau, pamačiau, kad delne kas trečią eilutę rašto nėra, tai reikia tą melsvą siūlą pertempinėti. Nelogiška man pasirodė, ypač vaikiškoms pirštinėms – kam joms tie siūlai vidinėje pusėje? Tai jau antrą porą pakeičiau. Delno sniegui išsirinkau raštų iš tradicinių Farerų salų mezginių. Neiškenčiau ir vienai paėmiau tvarkingai krintantį sniegą, kitai – audrą, kai vėjas bloškia sniegą iš visų pusių.

Baby Nordic Mittens

Na, saulė jau šviečia ir net šildo, snaiges tuoj pamiršim… Iki kitos žiemos!

Baby Nordic Mittens

Pirmosios dvi poros megztos iš „Sirri” 5/2 10, 20, 28, C4, C5, C7, modelis – „Frolicking Rabbits„, pirštinės su voverytėm megztos iš „Sirri” 5/2 10, 20, 31, 32, C4, modelis – „Squirrel and Hare„. Du draugai megzti iš pieno ir vilnos derinio „Capuccino” 03, 07, modelis – „Ringo and Elwood„. Auksinės žuvelės megztos iš Karisma 52, 68, 18, modelis – „Goldfish Mittens”. Paskutinės poros modelis – „Nordic Baby Mitts„, pirma pora megzta iš Lima littoral 24883, polaire 20441, antroji – iš „Sirri” 5/2 10 ir C7.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00