NaKnitmimo12

Man pats smagiausias laikas megzti pirštines – po Kalėdų. Tuomet jaučiuosi taip, kaip E. Zimmermann, mezgusi pirštines vasarą – šalčiai neveja, gali ramiai apgalvoti raštus, modelius, pažaisti, paeksperimentuoti… Aš lengviau atsipučiu sausį – visi apsirūpinę žiemos pradžioje, kalėdinis maratonas baigtas, gali ramiai pagalvoti, pažaisti, paeksperimentuoti. Tik skirtingai nuo vasaros, jas gali ir iškart nešioti, jei prireikia. Toks kaip ir sezoninis mezginys, bet ne būtinybės pagimdytas, o mezgimo džiaugsmo. O džiaugsmas neatsiejamas nuo žaidimų, todėl sudalyvavau dar vienoje Ravelry grupėje – kodiniu pavadinimu Naknitmimo12. Grupės veikla apima tik vieną mėnesį, sausį, kuris skelbiamas nacionaliniu pirštinių mezgimo mėnesiu, nes yra šalčiausias metų mėnuo. Grupės įkūrėjai – Amerikos mezgėjai, bet sausis ir pas mus tinkamas pirštinėms tiek megzti, tiek nešioti. Visus projektus galite apžiūrėti čia.

Illuminine mittens

Kasmet išrenkamas oficialus tų metų žaidimo modelis, jei neklystu, visą laiką jų autorė buvo SpillyJane, daugelio įspūdingų pirštinių kūrėja. Šių metų modelis – Illuminine mittens, jį ir numezgiau pirmiausia. Jei žaisti, tai su visais atributais:).

Illuminine mittens

Be jau demonstruotų nertų ir mozaikinių pirštinių numezgiau sausį dar kelias poras.

Pirštinės su strėlėm

„Arrow mittens” – pirštinės su strėlėms iš storo ir šilto „Drops Lima”(100, 3609) siūlo.

Pirštinės su strėlėm

Kiek panaši ir ši pora, schema rasta japoniškame puslapyje, schemą supratau (jų ten ne viena, yra net ir nedidelė programėlė pačiam susikurti pirštinę), bet autoriaus tai niekaip negaliu nurodyti dėl suprantamos priežasties – nesupratau jokio teksto … Mezgiau Jurgiui gimtadienio proga, jis kaip tik susidomėjęs kinu, tos kėdės man priminė žiūrovų salę. Dar tuščią…

Žiūrovų salė

Meduolinėm pirštinėm pradėjau 2011 metus, vėl pasikartojau ir 2012 prasidėjus. Tik truputį kitaip. Šioms Kalėdoms dizainerė Torirot, meduolinių pirštinių autorė, prie jau esamų meduoliukų formų pridėjo 2 naujas: briedį ir drugelį, jas ir gavau dovanų. Iš senųjų išsirinkau savo mylimiausius gyvūnus: voverę ir ežiuką. Spalvas įkvėpė šis projektas – meduoliai su uogiene. Aš pagalvojau apie labai spalvotus pabarstukus ant šokoladinio glajaus.

Meduolių pirštinės

Siūlus gavau dovanų net iš Kanados. Robin susidomėjo lietuviška vilna, pradėjom susirašinėti, nusiunčiau jai lenkiškos ir lietviškos vilnos, o gavau – jos pačios verptų sruogų! Sruogų, apie kokias tik kalbama, kur bus nurodyta ne tik „100% vilna”, o konkreti veislė, nes vilna skiriasi nuo vilnos kaip diena nuo nakties. Ant kai kurių sruogų buvo nurodyta ne tik veislė, bet ir gyvulių vardai (Robin turi visą fermą)! Šis rudas pirštinių šokoladas – per pusę alpaka su Šetlando vilna. Ryškūs pabarstukai – vietinė Kanadoje auginamų avių vilna, dažyta rankomis, taip pat jos dovana.

Tokiu šiltu ir širdingu projektu prasidėjo mano nauji mezgimo metai. Ir smagusis pirštinių mezgimo metas. Pažaidžiau šioje grupėje, nes tiesiog buvo man pakeliui. Jos veikla šiemet baigiasi, o aš ir toliau mezgu pirštines. Raštų – milijonas, o vasaris – ne ką šiltesnis už sausį ;)…

Meduolių pirštinės{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00