Vertikalūs dryžiukai

Vertikalūs dryžiukai

Tokį gražų ir tokį šaltą rudenį be gražaus ir šilto megztinio mes prapuolę :).

Vertikalūs dryžiukai

Šis naujas Rūtos megztinis labai šiltas, nes megztas švedišku stulpeliu, gerą akį išmezgant po akim – mezginys gaunasi beveik dvigubas. O dėl švelnaus ir puraus merino siūlo  jį palietus jautiesi lyg panardinęs ranką į debesį.

Vertikalūs dryžiukai

Kaip gimsta grožis – didi paslaptis, kurios negali išskaidyti į sudedamąsias dalis ir gauti recepto. Bet į vieną dalyką noriu atkreipti dėmesį. Mezgėjas labai traukia marginti siūlai – jie dažnai labai gražiai atrodo sruogoj, juos nenuobodu megzti… Be iš tiesų, kad pasiektum su jais efektingą rezultatą, dažnai tenka ne mažiau, o atvirkščiai, daugiau pasukti galvą. Vienas iš šio megztuko siūlų – margintas trumpais spalvų perėjimais. Iš vieno jo megzdamas gautum… niekas tiksliai nepasakys ką, bet greičiausiai netvarkingai išsidėsčiusius smulkius spalvų plotelius, kuriuose prapuls ir raštas (o kad jis neprapultų taip pat teks gerokai palaužyt galvą pasirenkant), ir švarus siluetas. Dizaineriai tikrai nemenkai laužo galvas, kaip gražiai išnaudoti margą siūlą, kurio ypač gausu tarp kojinėms skirtų. Vienas iš margą siūlą sutramdančių būdų – dryžiukai. Galima megzti dryžiukus iš to paties margo siūlo skirtingų kamuolių – tuomet spalvos išsidėlios ne neaiškios formos balutėm, o trumpais spalviniais brūkšneliais. Galima pakaitom dryžuoti margą su vienspalviu siūlu – mano vienas mylimiausių būdų. Rūta savo naujame megztinyje padarė panašiai, tik dryželius pasirinko ne paprastus, horizontalius, o vertikalius, megzdama švedišką stulpelį dviem siūlais: margu ir vienspalviu. Mezginys įdomus, dryžiukai ne maskuoja, o atvirkščiai, pabrėžia siluetą, du skirtingi siūlai tik išryškina vienas kitą.

Vertikalūs dryžiukai

Toliau – aukštasis pilotažas. Pažiūrėkit, kaip gražiai dryžiukai pabrėžia visus modeliavimo niuansus – klubų išplatinimą, rankovių įstatymą, su jais net pažaista rankovių apačioje…

Vertikalūs dryžiukai

Rūtos Juzėnienės megztas megztinis ir nuotraukos. Siūlai – BC Garn Lucca 38 ir 95{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00