Mezgimo viešumoje diena Bolivijoje

Ką bendro su Lietuva turi tolimoji Bolivija?
Joje jau trečias mėnuo gyvena ir dirba garsioji Lietuvos riešinių mezgėja Margarita Gaubytė, suorganizavusi mezgimo viešumoje dieną pas save!

Mezgimo diena

Sulaukėm nemažai mezgančiųjų viešumoje nuotraukų, bet šios iškart laimėtų egzotiškiausių prizą, jei toks būtų :)…

Cituoju ją pačią:

Belaukiant pamokų

„Gyvenu kaime. Be interneto, radijo ir TV.  Ši civilizacija mane pasiekia arba aš ją – mieste, kuris yra apie pora valandų kelio nuo mano namų. Bet žinia apie Tarptautinę mezgimo dieną pasiekė laiku! Dėkui Jums ir facebook‘ui. Džiaugiuosi Jūsų iniciatyvomis!

Su siūlais čia, bent mano aplinkoj, nemaža bėda. Visur parduoda kone gryną sintetiką. Keista, nors augina daugybę avių, lamų ir alpakų. Sintetika pigiau. Tik atvykus balandžio gale buvo vienam kaime lamų šventė, tai jau galvojau vilnos prisipirksiu. Kur tau! Viena moteriškaitė turėjo naminės, bet kai užsišaukė kainą pamačiusi mano baltą veidą! Paskui kone dvigubai nusiderėjau ir grįžusi kibau megzti kojines, nes čia jau artinosi žiema, o mano kaime vakarai ir naktys šaltos.

Po savaitės turėsiu poros savaičių atostogas, nes žiemos laiku porą savaičių darželis, kuriame dirbu, vaikų nepriima. Tad keliausiu truputį ir tyrinėsiu rankdarbius.

desrytes 
Labiau jos neria nei mezga. Labai gražius šalius, tokiom dešrytėm. Išmokau jau, tik dar reikia įgudimo.  Turguje artimiausiame mieste rankų darbo mezginių nedaug – daugiausiai kepurės, pirštinės. Mašininio mezgimo bei sintetinės dauguma.  Nusipirkau vąšeliu nertą lamos kepuraitę su lamomis.

alpakos kepurė
Artimiausiam mieste Kočiabamboje (Cochabamba) radau alpakos vilnos parduotuvę, ten taip pat parduoda mezginius (www.fotrama.com). Labai gera kokybė ir kaina. Pabandžiau riešines ir likau patenkinta.

alpakos riešinė
Šeštadieniais iš ryto turiu mezgimo bei nėrimo pamokas su čiolitomis – tradiciškai dėvinčiomis paauglėmis. Jos labai nori išmokti tą riešinių mezgimo būdą su karoliukais. Karoliukų čia yra, nes čiolitos kasas puošia tokiais kamuoliukais iš jų. Tad šeštadieniais aštuonis km pėdinu į tą bendruomenę. Tariamės devintą, bet boliviškas punktualumas leidžia ateiti valandą ar pusantros vėliau. Visada kantriai laukiu jų ant pievutės už kaimo koplyčios. Pamokos vyksta ežeriuko fone, aplink inkščia asilai, darbuojasi kaimiečiai.

Pamokos
*
Pamokos
*
Pamokos
*
Pamokos
*
Pamokos
Tai tokios kol kas naujienos iš mezgančios bei neriančios Bolivijos.

zeme gimdo saule
Pirmadienį (bir. 21 d.) atšventėm Andų Naujuosius metus ant kalno (apie 4500 m), kur kažkada gyveno inkai.  Su ritualais pasitikom saulę, kuri patekėjo tarp dviejų kalnų, atrodančių kaip gimdanti moteris.

Geriausi linkėjimai iš Bolivijos!

Margarita”{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00