Musmirytės

Musmirytės

Šioms pirštinėms reikės:  Sirri vilnos (5/2 ) pilkos (20), baltos (10) ir raudonos (C12), 2,5 mm kojininių virbalų, žiogelio ar pagalbinio siūlo nykščiui.

Užmesti  pilku siūlu 54 akis. Padalinti ant 4 virbalų po 13 akių ant pirmo ir trečio virbalų ir po 14 akių ant antro ir ketvirto virbalų. Megzti stulpelį  (1 geroji persukta , 2 išvirkščios) 18 kartų 16 eilių arba tiek, kokio ilgio stulpelio norisi.

Po stulpelio išmezgam vieną eilutę pilka spalva gerom akim uždėdami 2 akis ant tų virbalų, ant kurių buvo po 13 akių. Dabar turim 56 akis, po 14 akių ant kiekvieno virbalo.

Prijungiam baltą siūlą ir mezgam raštu I – rašto pasikartojimas išskirtas juodai (14 eilučių ir 16 akių). Visos akys mezgamos gerosiomis ta spalva, kuria nuspalvintas langelis, išskyrus va štai šį ženklą ženklas ketvirtoje ir vienuoliktoje eilutėje. Paprastai reikėtų megzti jas dviem spalvom, raudona ir pilka, pilka spalva po 7 raudonų akių kabėtų ilga juosta išvirkščioje pusėje, kurią reikėtų prikabinti per vidurį… Bet galima šias eilutes gerokai suprastinti visai nesugadinant galutinio rezultato. Mezgam jas tik raudonu siūlu, o priėję akį su vertikaliu brūkšniu pilkame fone, tiesiog nukeliame akį jos neišmegzdami (praeitoje eilėje ji buvo pilka, tokia ir lieka šioje),  raudonas siūlas eina už mezginio.

Raštas I

Musmirytės

Mezgam 2 rašto I pasikartojimus (4 grybukų eiles) ir dar papildomas 3 eilutes – musmirių kotus. Galima megzti ir mažiau ar daugiau grybukų eilių, tik pabaigti reikėtų baltu kotu. Tuomet dešinei rankai išmezgam 1 akį, 11 akių išmezgam ant pagalbinio siūlo, perkeliam jas atgal ant kairio virbalo ir mezgam pagal schemą. Kam toks būdas nykščio skylei gaminti nepatinka, galite tas 11 akių perkelti ant žiogelio ir su raudonu siūlu (nes toje eilėje mezgam tik su raudonu siūlu, pilką akį nukeldami) uždėti naujas 11 akių. Kairės rankos nykščiui tokiu būdu paskirkite 3-13 antro virbalo akis.

Paruošę nykščiui vietą toliau mezgam pagal tą pačią schemą, užaugindami vieną eilę raudonų taškuotų kepurių, 4 eiles grybukų ir dar juostą baltų kotukų. Šioje vietoje pasimatavus mezginys turėtų dengti mažąjį pirštelį. Galite pagal savo ranką reguliuoti grybų eilių kiekį, svarbu pabaigti trečia ar dešimta eile, užauginus baltus grybų kotus.

Pirštinės pabaiga. Nutraukiam pilką siūlą, jo nebereikės. Mezgam pagal Rašto II schemą mažindami tokiu būdu: pirmo ir trečio virbalo pirmas dvi akis sumezgam kartu į kairę, antro ir ketvirto virbalo dvi paskutines akis sumezgam kartu į dešinę. Taip mažinam kiekvieną eilutę, kol lieka 4 akys, pertraukiam per jas siūlą ir baigiam.

Raštas II

ženklas

Nykštys. Ištraukiam pagalbinį siūlą ar žiogelį ir surenkam 24 akis (po 11 viršuje ir apačioje, plius po 1 iš šonų). Padalijam jas ant trijų virbalų po 8 akis ir mezgam pagal Rašto III schemą. Vienintelis naujas ženklas – ženklas – reiškia suimti dvi kartu gerai į dešinę. Pertraukiam siūlą per paskutines 3 akis. 

Raštas III

Musmirytės

Sukaišom visus galus, išskalbiam (labai svarbus etapas prekybinei pirštinių išvaizdai;)) ir linksmai žygiuojam šalčių pasitiktiJ.

Musmirytės{jcomments on}

2 komentarai apie “Musmirytės”

  1. Hi my name is Kristina and I really like your patterns! I am German but live in the USA.
    Is this a free patter? Am I allowed to copy it and get a translation to English or German?
    Thank you!
    my email: drndl@aol.com

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00