Sielų draugystė

IMG 049gg9

Šį sezoną MZ dienoraštyje turbūt ne vienas pasigedote pirštinių. Žiema vis nesirodė ir nesirodė ir atrodė, kad šiltos kumštinės pirštinės nėra pats aktualiausias dalykas. Paskui įvairios šventės užėmė eterį… Kai žiema pasirodo pavasarį, kažkaip jau norisi ją tyliai nepastebimai išgyventi, žinant, kad jai arti pabaiga. Todėl jei kam šiandieninis įrašas pasirodys tokiu pat anachronizmu, kaip ir žiema kovo mėnesį, prisiminkim savo mezginius, kurie šiais laikais jau nėra vienintelis apsirengimo būdas, greičiau mūsų kūrybingumo apraiška, kuri su kalendoriumi mažai ką bendra turi.

IMG 0bb503

Pirštinės yra puikus nedidelis mezginys, kuris vienas gali apimti visą mezgančio žmogaus veiklą – tiek spalvų ir raštų derinių galimybių, kelis gyvenimus gyventum, vis tiek neišsemtum. Praktiški žmonės gali nesijaudinti dėl panaudojimo – žiemos pas mus buvo, yra ir bus, nespėsim saulėj ir šilumoj prisimaudyti, žiū ji jau čia…

IMG 07klo11

Pirštinės yra ir nuostabi dovana. Jei megztinio nesiryžtum dėl projekto grandioziškumo ir baimės dėl tikimo, tai pirštines pataikyti nėra labai sunku, nes dydis yra labilus, kaip ir stilius, juk aksesuarai mūsų garderobe – kaip prieskoniai virtuvėje.

IMG 07ji14

Šiandieninio įrašo herojės – man padovanotos pirštinės. Dažnai mes mezgam tuo neužsiimantiems žmonėms, galvodami, kad tie, kas patys mezga, tai ir apsirūpins viskuo reikiamu bei norimu. Jie ir moka, ir mėgsta. Ir tai tikra tiesa. Kaip ir tai, kad sunku rasti dėkingesnį ir laimingesnį gavėją. Net jei ir gali pasidaryti ką pats (kas visai ne taisyklė, juk yra žmonių, mezgančių tik kojines ar tik skaras), pasidarysi taip, kaip paprastai tą darai. Kito gi žmogaus darbas – kitas stilius, kitas skonis, kita individualybė, kitos idėjos. Ir tai yra neįkainojama širdies dovana. Nekalbu jau apie tą ilgą kelią – akis po akies, kas, jei ne mezgantis žmogus, geriausiai tai įvertins?

IMG 07klo17

Mėlynos islandiškos vilnos veltais ornamentais dekoruotos pirštinės lydėjo mane visą praeitą žiemą.

IMG 1kil826

Vos vos subtiliai keičiančios atspalvį – šią, pavasarišką žiemą:).

IMG 18kji44

Ir šildys tiek rankas, tiek širdį dar ne vienerius metus. Net vasarai į skrynią padėtos…

IMG 18klo46

Pirštinės „Melsvasis Gustavas” megztos Rasos Juškienės iš dvigubos islandiškos neverptos vilnos Plotulopi 1431, žalios – Tatjanos Liadnik, siūlai – Sirri 5/2 artistic 104 su Drops Lace 7238.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00