Megztiniai megzti nuo viršaus

Megztiniai nuo viršaus mezgami vis dažniau ir vis įvairesnių modelių. Rudens kursų rezultatai – ir statytomis, ir reglano rankovėmis.

IMG 03kji68

Kai kitą savaitę (kursai vyksta šeštadieniais) Jolanta pasirodė fotosesijai su nauju megztuku, aš be didelio entiuziazmo (žiemos pati pradžia, o siūlai vasariniai…) išėjau fotografuoti – bus pavasariui. Reikėjo man kaip šuniuką pabaksnoti į rankoves, kad suprasčiau – čia jau kursų rezultatas!!!

IMG 03kl73

Dailiai sudryžuoti kelių spalvų turimi Revive kamuoliukai klasikinį statytų rankovių modelį taip gaiviai ir žaismingai papuošia.

IMG 03kl77

Iš arčiau – rankovės įstatymas

IMG 037bb8

ir graži pečių linija. Viskas iš karto, baigi, sukiši galus – ir eini fotografuotis;).

IMG 0nn379

Skarelė ne prie kursų, o prie megztinio. O gal ir net ne prie jo – pati iš savęs labai jau daili, tai nelaukdama klausimų ir atskiros progos demonstruoju:).

IMG 039vv3

Aušros megztinis taip pat statytomis rankovėmis nuo viršaus megztas

IMG 21gg50

Papildomo žaidimo reikėjo užsegimo linijai ir priderinti raštą prie rankovių linijos.

IMG 215hh2

Užtai patogumas papildomas ir dar galimybė prisitaikyti šitokio gražumo sagas:)).

IMG 21nn58

Atskirai rankovės linija iš nugaros

IMG 21gg53

ir priekio, kur prasideda raštas, taip dailiai į bendrą paveikslą įkomponuotas.

IMG 215gg4

Rasos megztinis sūnui – drąsus eksperimentas. Pradžioje suplanuotas sau, sau parinktos spalvos, ant savęs matuota…

imabbbbge1

Ir vienu metu uždėjimai išklydo iš kelio, paplatindami stipriai pečius. Pradžioje tiko ir siauriems moteriškiems, akių skaičius tai tas pats, tik kitoje vietoje. Pamezgus tas nukrypimas labiau pasimatė ir megztukas atiteko platesnių pečių savininkui;).

imaghhhe3

Pagal jį jau buvo sutrumpintos rankovės ir pritaikytas ilgis ir plotis. Klaida? Galima sakyti ir taip, bet kokia vaisinga!:) Ir tokia pamokanti, kad keli tvarkingi megztukai gali tiek neduoti. Todėl žodį klaida keičiam pamoka. Ir rašom 10.

ihhhmage2

Dar vienas megztukas – šį kartą reglano rankovėmis. Ne tik su užsegimu, bet ir su apykakle,

Imaghhyue-1

kišenėmis (visa tai neturi nieko bendra su rankovėmis, bet mezgant viską iš karto reikia galvoti apie daugelį vietų vienu metu). Atkreipkite dėmesį (į abu megztukus su užsegimais), kaip tvarkingai ir išbaigtai atrodo kraštas su I-cord užbaigimu.

Imhloage-1

Dar vienas reglaninis megztinis:).

1dade04b-a740-4959-92fd-1a0270241cf2

Kaip ir buvo suplanuotas, aukštesniu kaklu, atvirom skylutėm pabrėžta rankovės linija. Šis megztinis – pirmasis, reikėjo pavargti ir pagalvoti su juo,

700638cf-d0a7-474c-a6ce-0b4cdf954491

o štai ši po jo megzta islandiškos vilnos suknutė „mezgėsi smagiau ir greičiau ir labai pasitarnavo šaltu oru”.

 

DSCN0jj671

Jos kaklas pagilintas, apykaklytė vos raitosi, o reglano vieta pabrėžta išvirkščių akių linija.

IMG 4554

Keturios natūralių spalvų juostos labai dailiai pereina viena į kitą.

IMG 45nn55

Kol kas tiek, bet tikrai žinau, kad numegzti yra ne tik šie megztiniai, pasirodykite, laukiam iki vėlyvo vakaro:). Ta proga primenu ir brioche kursų dalyvėms – kovo 8 diena jau šį ketvirtadienį! O visų, pasiekusių finišą, MZ laukia vasariški mezgimo žymekliai:).

Pirmieji du megztukai megzti statytomis rankovėmis nuo viršaus. „Vasarinis” megztas Jolantos ŽilinskienėsRevive 465, 461, 462, 475. Įstrižai megzta skarelė – iš Zauberball100 2245. Mėlynas megztukas – Aušros SvarauskienėsAade Long 8/2 (blue II), sagos – Union Knopf. Pereinamų rusvų spalvų megztukas sūnui megztas ir fotografuotas Rasos Snarskienės, siūlai – Aade Long 8/2 artistic (black-brown). Reglaninis megztinis su užsegimu megztas ir fotografuotas Linos Maždžerienės, o du apatiniai – Jolitos Noreikienės. Islandiška tunika megzta iš Plotulopi 0013, 0003, 1030, 0009.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00