Vėliavų jūra

Paskelbus konkursą, kuriam oi kokie įdomūs projektai ruošiami (o kiek dar nežinau!), pati ėmiau mąstyti apie savo indėlį. Tautinės spalvos mezginiai dabar labai populiarūs, visi nusiteikę ypatingai paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį, mezgėjai čia pirmose gretose. Idėja gimdo idėją ir viskas lyg sniego gniūžtė auga į labai gražų, labai didelį ir rimtą reikalą.  Kadangi savo organizuojamame konkurse dalyvauti ketinu tik svečio teisėmis, tai ir pasirodau pora savaičių prieš. Gal kas idėjų dar tik dairosi ir ši patiks. Ir iki vasario 16 dienos vėliavos suplėvesuos ne tik ant mano rankų:).

IMG 1829

Pagrindinis įkvėpimo šaltinis šioms pirštinėms – Sąjūdžio laikų prisiminimai su visaliaudiniais mitingais ir vėliavų jūromis. O gal dar ankstesnis laikas, kai tautinės spalvos pasirodydavo labai negausiai ir labai drąsiai…

IMG 1683

Šis modelis dėkingai priims bet kokias interpretacijas. Nukeltų akių dvispalvis vėliavų raštas – lyg smulkių grafinių piešinėlių ornamentas, kurį gali savo nuožiūra paspalvinti. Aš nuspalvinau tik vieną vėliavą, pačiam delne, jūs galite susikurti savo versiją. Gal norėsis šiuo modeliu paminėti Baltijos kelią ir pirštinėse atsiras visų trijų šalių vėliavos.

IMG 1691

Pirštinės mažinamos tolygiai, todėl abi yra identiškos, kurią ant kurios rankos užsimausite, pamatysite tik iš vėliavos.

IMG 1835

– Pele, pele, kur yra ta Lietuva?

IMG 1831

– Čia!

IMG 1861

Pirštinės megztos iš Farerų salų vilnos Sirri 5/2 10, 28, C3, C6 ir C12. Modelis – „Vėliavos„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00