Didelės įstrižai megztos skaros

Sviesi skara

Užmačiusi viename internetiniame dienoraštyje labai gražią skarą iš dviejų skirtingų margų kojininių siūlų kamuoliukų Loreta ilgai nelaukus susirinko savo derinuką ir… užsikabino:).

Tamsiskara

Pirma numegzta skara (neįamžinta:(() įkvėpė tolimesniems deriniams. Kitos dvi skaros – iš giminingų spalvų, bet skirtingai dažytų kamuoliukų. Švelniai rausva pirmoje nuotraukoje ir mėlyna su spalvotais raudonai geltonais intarpais po jos.

IMG 5215

Tiesiog lygiai megzti iš margintų kojininių siūlų yra pakankamai įtraukiantis reikalas, o keisti kas dvi eilutes siūlus iš skirtingų margų kamuolių yra tiesiog dubenėlis saulėgražų prieš nosį. Niekada nenuspėsi galutinio rezultato! Gali tik įtarti, pajusti, įsivaizduoti, bet nėra kito būdo sužinoti, kas iš to išeis, kaip judėti pirmyn eilutė po eilutės ir stebėti, koks paveikslas klostosi po tavo virbalais. Jei mezgant dvi kojines visą grietinėlę nusilaižo pirmoji ir antrąją tenka neretai tiesiog pribaigti, tai čia kaip geram detektyve įtampa išlieka iki pat paskutinės eilutės.

IMG 5222

Viena pusė, kurioje pradedam naują siūlą, yra labiau dryžuota, kitoje, kur siūlai keičiasi išvirkščiosiomis akimis, juostelės ir spalvos susimarguoja glaudžiau.

IMG 5228

Originalo modelis – dabar populiarusis įstrižas baktusas. Loreta pasinaudojo jo receptu labiau tradiciniam padidintam baktusui. Iš dviejų 100g kojinių kamuoliukų išeina rimtas ir geras daiktas.

IMG 5242

Negaliu atsidžiaugti šitomis nuotraukomis. Vykę megztų daiktų deriniai man yra verti Nobelio premijos. Jei tokia būtų teikiama už stilių…;).

IMG 5248

Grįžtam prie skaros. Nemėgstantiems skaityti instrukcijų trumpa Loretos vertimas.

„Mezgama taip:

* visos eilės – gerosiomis (pirma ir paskutinė akys taip pat mezgamos gerosiomis, tada bus gražus kraščiukas)
* siūlas keičiamas kas dvi eilės
* pridedama pirmos eilės gale (priešpaskutinė akis)

Kitaip tariant, eiga tokia:
1) Pirma akis geroji – toliau visos gerosios – užmetimas – paskutinė akis geroji.
2) Pirma akis geroji – toliau visos gerosios – paskutinė akis geroji.
Keičiam siūlą ir kartojam 1-2.

Man išskalbus džiovinti labiau patinka patiesus ir šiek tie suspaudus.
Jei džiūsta pakabinta, ripsas išsitempia, ir skara suplonėja.”

Margule skara

Dar vienos pradžia… ir pabaiga.

Margule skara2

Ir iš tų nuotraukoje matomų dviejų margų kamuoliukų susidryžavęs paveikslas.

Margule skara3

Šviesi skara megzta iš Regia Teenager Color 5710 ir Crazy Zauberball 2254 (Devintame danguje). Mėlyna skara megzta iš Opal Hundertwasser 3207 (Save the Seas) ir Admiral Ombre 1658 (Tigro akis). Raudonų atspalvių skara megzta iš Opal Popcorn 9104 ir 9106. Skaros modelis – „Arabian Nights„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00