Senoji mokykla

P5065928 medium2

Nebepamenu autoriaus minties, kad pasaulis sudarytas ne iš atomų, o iš istorijų, bet priėmiau ją kaip nenuginčyjamą tiesą, atskleidžiančią tikrąją visko aplinkui sandarą. Tos istorijos kartais slepia savo ryšius, šaknis ir atšakas, o kartais sušvinta kaip skaidriausi deimantai, kaip perliniai voratinkliai, atskleisdami vingriausius ir netikėčiausius raštus. Kartais tos istorijos atsiskleidžia garsais, vaizdais, pojūčiais ar elgesiu, bet dažniausiai visų jų liudininkais, skleidėjais ir nešėjais tampa mūsų sukurti daiktai. Jie ne visuomet matomom gijom susaisto visą istorijų pasaulį.

P5065910 medium2

Kažkas dėlioja spalvas į vieną kamuolį, ne bet kaip dėlioja, seka savo istoriją ir duoda jai Senosios mokyklos vardą. Ši istorija keliauja į siūlų parduotuves, mezgėjų krepšius ir projektų dėžutes. Ir ten jos laukia pratęsimas, kiekvieno kamuoliuko vis kitas.

P5065906 medium2

Rasa pamatė joje senąją mokyklą Labanore, suvaidinusį svarbų vaidmenį šeimos gyvenime. Vyrui dovana – ir praktiška skarelė, ir istorijos liudininkas.

P5065921 medium2

Dovaninis kaspinėlis puikiai tinka keturkojui šeimos nariui pasipuošti,

P5065920 medium2

o ši nuotrauka iškalbingai liudija, jog Rasa nepasinaudojo gamintojo pasiūlyta simetrijos galimybe. Nes jos kita istorija…

P5065925 medium2

Rasos Juškienės megzta skarelė ir nuotraukos. Modelis – „Baktus Scarf„, siūlai – Schoppel-Wolle Das Paar 2295 (Senoji mokykla).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00